Желейні десерти — ТОП-6 дивовижних смаколиків тільки для вас

1. Желейний рисовий десерт

Інгредієнти на 2 порції желейного рисового десерту:

  • 4 столових ложки вареного рису
  • 150 г сиру
  • 1 столова ложка желатину
  • 5 столових ложок нежирних вершків (або молока)
  • 2 столових ложки цукрового піску
  • ванільний цукор — за смаком
  • кориця мелена — на смак

Приготування желейного рисового десерту :

  1. Рис відварюємо до готовності в підсолодженій воді. Пропорції рису і води вказані на упаковці крупи (якщо не вказані, то на 1 частину за об’ємом рису беремо 2 частини води).
  2. Желатин замочуємо в невеликій кількості теплої води, даємо набрякнути, а потім розпускаємо на водяній бані.
  3. Сир змішуємо з вершками (або молоком), цукровим піском, ванільним цукром, корицею.
  4. Змішаємо масу в блендері.
  5. До сирної маси додамо желатинову масу і рис. Ретельно перемішати. Можна попередньо рис також подрібнити за допомогою блендера, а можна залишити цілим для фактурної консистенції десерту.
  6. Розливаємо масу по формах і ставимо в холодильник застигати.
  7. Щоб легко витягти желе з форми, опустимо його дном вниз в гарячу воду на кілька секунд, а потім перевернемо на тарілку.
  8. Подавати десерт можна з будь-яким солодким соусом, розтопленим шоколадом, джемом, варенням …

2. Шоколадне желе

Інгредієнти для приготування шоколадного желе:

  • 120 г гіркого шоколаду
  • 500 мл молока
  • 10 г желатину
  • цукровий пісок — за бажанням

Приготування шоколадного желе:

  1. Закип’ятити молоко.
  2. Желатин замочити в невеликій кількості теплої води, дамо набрякнути, а потім розпустимо на водяній бані.
  3. Додамо желатин в молоко, прогріємо трохи, інтенсивно помішуючи.
  4. Поламаємо чорний шоколад на шматочки і змішуємо з молоком. Перемішаємо до повного розчинення шоколаду, поки не вийде маса однорідного кольору.
  5. Заллємо суміш у форми і поставимо в холодильник.
  6. Подамо десерт, посипавши тертим шоколадом або мигдальними пелюстками.

3. Желейний торт з ківі і сметани

Інгредієнти для коржа:

  • 400 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла

Інгредієнти для зеленого желе:

  • 2 упаковки желе зі смаком ківі
  • 2 штуки ківі
  • 25 г желатину

Інгредієнти для білого желе:

  • 750 г сметани
  • 500 мл молока
  • 35 г желатину
  • 200 г цукрового піску

Приготування желейного торта з ківі і сметани:

  1. Розламаємо печиво в крихту. Змішаємо цю крихту з розтопленим вершковим маслом. Тісто має вийти досить мокрим.
  2. Дно форми застилаємо харчовою плівкою. Викладемо у форму тісто, розрівняти його по поверхні, придавивши ложкою. Помістимо форму в холодильник.
  3. В кип’ячене, але злегка остигле молоко, додати желатин, розмішати до повного його розчинення.
  4. Зіб’ємо міксером сметану з цукровим піском. Не вимикаючи міксер, обережно додамо в сметану молоко з желатином тонкою цівкою, щоб від перепаду температур желатин не згорнувся грудками.
  5. Виллємо суміш у форму поверх коржа. Ставимо в холодильник на годину. За цей час маса повинна схопитися.
  6. Приготуємо за інструкцією на упаковці желе з ароматом ківі. Дамо охолонути.
  7. Ківі очистимо від шкірки, наріжемо скибочками або часточками.
  8. Дістанемо форму з десертом з холодильника, перевіримо чи ущільнилася поверхня. Якщо ні, то дамо постояти в холодильнику ще трохи.
  9. Якщо поверхня вже досить щільна, заллємо зверху шар охололого зеленого желе.
  10. Викладемо зверху красиво скибочки ківі. Витримуємо торт в холодильнику ніч.

4. Желейний торт «Мозаїка»

Інгредієнти для приготування желейного торта «Мозаїка»:

  • 4 пачки желе різних кольорів
  • 400 мл згущеного молока
  • 85 г желатину

Приготування желейного торта «Мозаїка»:

  1. Приготуємо в різних посудинах пакетоване желе згідно з інструкціями на упаковці. Залишимо застигати, можна навіть на ніч.
  2. Желатин замочити в невеликій кількості теплої води, дамо набрякнути, а потім розпустимо на водяній бані.
  3. Змішуємо желатин зі згущеним молоком, добре перемішати.
  4. Кольорове желе поріжемо кубиками, засипаємо їх довільно в відповідну форму, заллємо згущеним молоком з желатином.
  5. Поставимо застигати в холодильник.

5. Тарт з мандаринами

Складові:

  • 100 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 130 г пшеничного борошна
  • 30 г меленого мигдалю
  • дрібка солі
  • 125 г цукрового піску
  • 20 мл води
  • 300 г солодкої сирної маси
  • 25 г крохмалю
  • 2 яйця
  • 350 г мандаринів
  • 1 упаковка желе без смакових та ароматичних добавок

Приготування тарта з мандаринами:

  1. Приготуємо тісто: змішати масло, борошно, мигдалеву крихту, сіль і 25 г цукрового піску. Руками розітріть в крихту, додамо жовтки. Замісити тісто щільне, потроху підливаючи холодну воду.
  2. Тісто помістимо між листами пергаменту або харчової плівки, і розкачати в тонкий пласт.
  3. Перенесемо обережно пласт в змащену форму, сформуємо бортики.
  4. У сирну масу всипати цукровий пісок за смаком (якщо потрібно). Розітремо масу з яйцями, додамо крохмаль.
  5. Тісто протикаємо виделкою в декількох місцях, зверху викладемо начинку. Випікаємо при температурі 200 ° С приблизно півгодини. Остудити.
  6. Приготуємо желе відповідно до інструкції.
  7. Очистимо мандарини від шкірки, розділимо на дольки. Викладемо часточки на поверхню тарта, заллємо желе. Поставимо в холодильник до застигання.

6. Желе з шампанського

Інгредієнти на 6 порцій желе із шампанського:

  • 3 чайних ложки з гіркою желатину
  • 1 склянка холодної води
  • 3/4 склянки і ще 3 столових ложки цукрового піску
  • 1 пляшка (750 мл) сухого шампанського
  • 500 г ягід і / або фруктів (можна морожених або консервованих)

Приготування желе із шампанського:

  1. Желатин замочити в холодній воді, дамо набрякнути, а потім розпустимо на водяній бані.
  2. Цукровий пісок засиплемо в воду з желатином, перемішаємо до повного розчинення.
  3. Помішуючи, додамо шампанське.
  4. У форми для подачі насиплемо по жмені ягід і / або шматочків фруктів. Заллємо желейною сумішшю.
  5. Поставимо в холодильник до застигання і приходу гостей.
  6. Впевнена, що ці желейні десерти припадуть Вам до душі. Смачного!

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Желейні десерти — ТОП-6 дивовижних смаколиків тільки для вас