1. Желейний рисовий десерт
Інгредієнти на 2 порції желейного рисового десерту:
- 4 столових ложки вареного рису
- 150 г сиру
- 1 столова ложка желатину
- 5 столових ложок нежирних вершків (або молока)
- 2 столових ложки цукрового піску
- ванільний цукор — за смаком
- кориця мелена — на смак
Приготування желейного рисового десерту :
- Рис відварюємо до готовності в підсолодженій воді. Пропорції рису і води вказані на упаковці крупи (якщо не вказані, то на 1 частину за об’ємом рису беремо 2 частини води).
- Желатин замочуємо в невеликій кількості теплої води, даємо набрякнути, а потім розпускаємо на водяній бані.
- Сир змішуємо з вершками (або молоком), цукровим піском, ванільним цукром, корицею.
- Змішаємо масу в блендері.
- До сирної маси додамо желатинову масу і рис. Ретельно перемішати. Можна попередньо рис також подрібнити за допомогою блендера, а можна залишити цілим для фактурної консистенції десерту.
- Розливаємо масу по формах і ставимо в холодильник застигати.
- Щоб легко витягти желе з форми, опустимо його дном вниз в гарячу воду на кілька секунд, а потім перевернемо на тарілку.
- Подавати десерт можна з будь-яким солодким соусом, розтопленим шоколадом, джемом, варенням …
2. Шоколадне желе
Інгредієнти для приготування шоколадного желе:
- 120 г гіркого шоколаду
- 500 мл молока
- 10 г желатину
- цукровий пісок — за бажанням
Приготування шоколадного желе:
- Закип’ятити молоко.
- Желатин замочити в невеликій кількості теплої води, дамо набрякнути, а потім розпустимо на водяній бані.
- Додамо желатин в молоко, прогріємо трохи, інтенсивно помішуючи.
- Поламаємо чорний шоколад на шматочки і змішуємо з молоком. Перемішаємо до повного розчинення шоколаду, поки не вийде маса однорідного кольору.
- Заллємо суміш у форми і поставимо в холодильник.
- Подамо десерт, посипавши тертим шоколадом або мигдальними пелюстками.
3. Желейний торт з ківі і сметани
Інгредієнти для коржа:
- 400 г пісочного печива
- 150 г вершкового масла
Інгредієнти для зеленого желе:
- 2 упаковки желе зі смаком ківі
- 2 штуки ківі
- 25 г желатину
Інгредієнти для білого желе:
- 750 г сметани
- 500 мл молока
- 35 г желатину
- 200 г цукрового піску
Приготування желейного торта з ківі і сметани:
- Розламаємо печиво в крихту. Змішаємо цю крихту з розтопленим вершковим маслом. Тісто має вийти досить мокрим.
- Дно форми застилаємо харчовою плівкою. Викладемо у форму тісто, розрівняти його по поверхні, придавивши ложкою. Помістимо форму в холодильник.
- В кип’ячене, але злегка остигле молоко, додати желатин, розмішати до повного його розчинення.
- Зіб’ємо міксером сметану з цукровим піском. Не вимикаючи міксер, обережно додамо в сметану молоко з желатином тонкою цівкою, щоб від перепаду температур желатин не згорнувся грудками.
- Виллємо суміш у форму поверх коржа. Ставимо в холодильник на годину. За цей час маса повинна схопитися.
- Приготуємо за інструкцією на упаковці желе з ароматом ківі. Дамо охолонути.
- Ківі очистимо від шкірки, наріжемо скибочками або часточками.
- Дістанемо форму з десертом з холодильника, перевіримо чи ущільнилася поверхня. Якщо ні, то дамо постояти в холодильнику ще трохи.
- Якщо поверхня вже досить щільна, заллємо зверху шар охололого зеленого желе.
- Викладемо зверху красиво скибочки ківі. Витримуємо торт в холодильнику ніч.
4. Желейний торт «Мозаїка»
Інгредієнти для приготування желейного торта «Мозаїка»:
- 4 пачки желе різних кольорів
- 400 мл згущеного молока
- 85 г желатину
Приготування желейного торта «Мозаїка»:
- Приготуємо в різних посудинах пакетоване желе згідно з інструкціями на упаковці. Залишимо застигати, можна навіть на ніч.
- Желатин замочити в невеликій кількості теплої води, дамо набрякнути, а потім розпустимо на водяній бані.
- Змішуємо желатин зі згущеним молоком, добре перемішати.
- Кольорове желе поріжемо кубиками, засипаємо їх довільно в відповідну форму, заллємо згущеним молоком з желатином.
- Поставимо застигати в холодильник.
5. Тарт з мандаринами
Складові:
- 100 г вершкового масла
- 2 яєчних жовтки
- 130 г пшеничного борошна
- 30 г меленого мигдалю
- дрібка солі
- 125 г цукрового піску
- 20 мл води
- 300 г солодкої сирної маси
- 25 г крохмалю
- 2 яйця
- 350 г мандаринів
- 1 упаковка желе без смакових та ароматичних добавок
Приготування тарта з мандаринами:
- Приготуємо тісто: змішати масло, борошно, мигдалеву крихту, сіль і 25 г цукрового піску. Руками розітріть в крихту, додамо жовтки. Замісити тісто щільне, потроху підливаючи холодну воду.
- Тісто помістимо між листами пергаменту або харчової плівки, і розкачати в тонкий пласт.
- Перенесемо обережно пласт в змащену форму, сформуємо бортики.
- У сирну масу всипати цукровий пісок за смаком (якщо потрібно). Розітремо масу з яйцями, додамо крохмаль.
- Тісто протикаємо виделкою в декількох місцях, зверху викладемо начинку. Випікаємо при температурі 200 ° С приблизно півгодини. Остудити.
- Приготуємо желе відповідно до інструкції.
- Очистимо мандарини від шкірки, розділимо на дольки. Викладемо часточки на поверхню тарта, заллємо желе. Поставимо в холодильник до застигання.
6. Желе з шампанського
Інгредієнти на 6 порцій желе із шампанського:
- 3 чайних ложки з гіркою желатину
- 1 склянка холодної води
- 3/4 склянки і ще 3 столових ложки цукрового піску
- 1 пляшка (750 мл) сухого шампанського
- 500 г ягід і / або фруктів (можна морожених або консервованих)
Приготування желе із шампанського:
- Желатин замочити в холодній воді, дамо набрякнути, а потім розпустимо на водяній бані.
- Цукровий пісок засиплемо в воду з желатином, перемішаємо до повного розчинення.
- Помішуючи, додамо шампанське.
- У форми для подачі насиплемо по жмені ягід і / або шматочків фруктів. Заллємо желейною сумішшю.
- Поставимо в холодильник до застигання і приходу гостей.
- Впевнена, що ці желейні десерти припадуть Вам до душі. Смачного!
Джерело: Пошепки