Зріє скандал: у Росії гучно заступилися за український націоналізм

Російський журналіст Олександр Тверський яскраво висловився на захист українського націоналізму

Відповідний пост він опублікував у себе в Facebook.

«Якщо тверезо подивитися з висоти історії на Україну 30-х і 40-х років, то можна побачити тигра, загнаного з усіх боків, оборонний і шалений рик якого назавжди закарбувався в історії і крізь часи його відлуння вселяє сили і впевненість нащадкам сьогодні» , – порівнює Тверський.

Він також нагадує, що за свою історію Україна відбивалася від Польщі, яка хотіла відібрати західні землі, фашистського Рейху, що знищував все на своєму шляху, і більшовиків, які бачили Україну своєю русифікованою колонією.

«Щоб назавжди позбавити Україну самостійності, вирвати все її національне коріння, стерти всі культурні та ментальні риси народу, перемолоти і перетворити Україну на територію рабів без роду і племені, без своєї мови і самоідентифікації, як такої», – додає він.

На його думку, якби не було українського націоналізму, то і країни такої уже б не було. «Ці люди не втрачали віру в свою країну і до останньої краплі крові, жертвуючи своїми життями, цю віру відстоювали. Ці люди пережили штучний Голодомор і не зламалися. Ці люди віддали все, щоб сьогодні Україна була. Як я до них можу ставитися? Як до героїв свого часу, як до історичного прикладу мужності і позамежної любові до своєї землі і народу», – підкреслює Тверський.

Журналіст також підкреслює, що український націоналізм ніколи не був інструментом впливу на маси, пропагандистським методом маніпуляцій.

«Ніколи він не був і ознакою шовінізму. Український націоналізм – це вимушена реакція на столітні спроби зовнішніх ворогів стерти з лиця землі все українське. Питання виживання. Відчуйте різницю з російським націоналізмом, заснованом на ненависті до всього чужого, наскрізь фальшивим і безпричинним, що бере початок з тисячолітнього мороку народного невігластва і патологічної тяги до насильства і самоствердження на чужій крові і за рахунок утисків інших націй», – резюмує Тверській.

Нагадаємо, екс-президент України розповів, яку Україна зробила помилку на переговорах в Мінську.

Джерело: Politeka

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Зріє скандал: у Росії гучно заступилися за український націоналізм