Топ-10 рецептів консервації з вишні

1. ВАРЕННЯ З ВИШЕНЬ з кісточками

Для варення придатні темні плоди, які характеризуються інтенсивним забарвленням шкірки і м’якоті. Варення з кісточками має приємний мигдальним ароматом. Плоди промити, висушити, наколоти або занурити в киплячу воду на півхвилини, потім залити гарячим сиропом, приготованим з використанням половини необхідної кількості цукру.

Після заливки сиропом плоди залишити на 4-6 годин, потім сироп відокремити від плодів, додати до нього половину цукру, що залишився і уварювати протягом 10 хвилин. У киплячий сироп перекласти плоди і знову залишити на 5-6 годин. Після витримки ще раз злити сироп. Додати до нього решту цукру і уварювати протягом 10-12 хвилин. В кінці варіння в сироп перекладають плоди, залишають на 4-5 годин, після чого варення доварюють до готовності.
На 1 кг вишень – 1-1,5 кг цукру, 1 склянка води.

2. ВАРЕННЯ З ВИШНІ БЕЗ КІСТОЧОК

Промити вишні, видалити кісточки шпилькою або спеціальним пристосуванням, потім залити гарячим сиропом і витримати 3-4 години. Довести сироп до кипіння, варити кілька хвилин і знову витримати 5 годин, після чого доварити варення остаточно.
На 1 кг ягід – 1-1,5 кг цукру (в залежності від кислотності), 1 стакан води або відвару з кісточок.

3. КОМПОТ З ВИШНІ (1 СПОСІБ)

Банки заповнити вишнею до плічок, залити холодним сиропом, помістити в каструлю з холодною водою і поставити на вогонь. Щоб ягода не лопнула і рівномірно прогрілася, воду до 85 ° С нагрівати повільно і витримувати: півлітрові банки – 10 хвилин, літрові – 15 хвилин. Закатати банки кришками і перевернути догори дном до охолодження.
Сироп: на 1 л води – 200-400 г цукру (залежно від сорту вишні).

Вишню, очищену від кісточок, укласти в банки до плічок, залити гарячим сиропом і при температурі 85 ° С пастеризувати: півлітрові банки – 10 хвилин, літрові – 15 хвилин або в киплячій воді відповідно 3 і 5 хвилин. Закатати банки кришками і перевернути догори дном до охолодження.
Сироп: на 1 л води – 300-400 г цукру.

5. КОМПОТ З ВИШНІ (3 СПОСІБ)

Вишню укласти в банки, залити соком з будь-яких ягід або вишневим, банки помістити в каструлю з холодною водою і поставити на вогонь. Нагріти воду до 85 ° С і витримувати: півлітрові банки – 10 хвилин, літрові – 15 хвилин. Закатати банки кришками і перевернути догори дном до охолодження.
Сироп: на 1 л соку – 200-400 г цукру.

6. КОМПОТ З ВИШНІ (4 СПОСІБ)

Вишню без кісточок помістити в емальований посуд, додати цукор, накрити кришкою, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до 85 ° С, витримати 5 хвилин, потім заповнити вишнею по черзі гарячі банки під саму кришку і негайно закатати.
На 1 кг ягід – 300-400 г цукру.

7. ЖЕЛЕ ІЗ ВИШНІ

З вишні видалити кісточки і розпарити під кришкою з невеликою кількістю води. Потім масу протерти через сито або друшляк. Вишневе пюре змішати з яблучним соком і цукром і варити до готовності. Гаряче желе розлити в банки.
На 1 кг вишні – 250 мл яблучного соку, 500 г цукру.

8. ВИШНЯ У ВЛАСНОМУ СОКУ (1 СПОСІБ)

Плоди після видалення кісточок відразу щільно вкласти в банки, можна пересипати їх цукром. Наповнені майже до країв банки накрити кришками і поставити стерилізувати в холодну воду. Поступово нагріваючи воду, довести її до слабкого кипіння. З цього моменту банки стерилізувати: півлітрові банки – 10 хвилин, літрові – 15-20 хвилин. Після закінчення стерилізації банки закрити чистими кришками, закатати, перевернути кришками вниз і залишити до охолодження. Поставлені в льох, вишні в такому вигляді можуть зберігатися кілька років, не втрачаючи смакових якостей.
На півлітрову банку – 1-2 ст. ложки цукру.

9. ВИШНЯ У ВЛАСНОМУ СОКУ (2 СПОСІБ)

Плоди промити, дати добре стекти воді, видалити кісточки, помістити в таз і пересипати цукром. Залишити вишню на 8-12 годин. Потім таз з плодами поставити на невеликий вогонь і поступово довести масу до кипіння, розлити в ретельно вимиті і прогріті сухі банки, закатати і перевернути кришками вниз. Зверху банки прикрити рушником або серветкою і залишити до охолодження.
На 1 кг ягід – 1 стакан цукру.

10. ВИШНЯ СУШЕНА СОЛОДКА

Видалити з плодів кісточки і партіями опускати їх в киплячий цукровий сироп. Варити плоди 8-10 хвилин. Після цього відокремити їх на друшляку, дати сиропу стекти. Вишню викласти на підноси і сушити при температурі 35-45 ° С. Готові вишні повинні бути досить м’якими і еластичними. Зберігати їх потрібно в щільно закритих скляних банках.
Для сиропу: на 1 л води – 800 г цукру.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Топ-10 рецептів консервації з вишні