Незрівнянні страви з баклажанів. Збережи рецепти і приготуй!
«ГРИБИ В СМЕТАНІ» З БАКЛАЖАНІВ
Продукти:
- 3 середніх баклажана
- 4 середні цибулини
- 3 яйця
- 3-4 ст.л. сметани
- сіль, перець, спеції *
- 1-2 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла для смаження **
- рослинна олія для смаження
Як готувати:
- Баклажани порізати шматочками, не дуже дрібними.
- Яйця трохи збити вилочкою, посолити і залити ними баклажани.
- Добре перемішати і залишити на 10 хвилин. Більше ніж на 15 хвилин залишати не можна, інакше баклажани можуть пустити сік і потемніти.
- Поки баклажани лежать в яєчній суміші, дрібно нарізати цибулю.
- Розігріти пательню, налити рослинної олії і розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Зменшити вогонь до мінімуму і викласти баклажанно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця розподілилися рівномірно і не вийшов омлет.
- Якщо Ви не використовуєте вершкове масло, то налити трохи води і тушкувати на маленькому вогні з закритою кришкою близько 15 хвилин.
- Якщо Ви використовуєте «Мівіну» або іншу грибну суміш, то розчинити її в невеликій кількості води і додати до баклажанів.
- Посолити (якщо це необхідно) і поперчити за смаком. Видавити через прес часник. Можна додати інші улюблені спеції.
- Коли баклажани майже готові додати сметану, добре перемішати і протушкувати разом 2-3 хвилини.
P. S.
* В якості спеції (за бажанням) можна використовувати суміш «Мівіна грибна», тоді виходить зовсім вже грибний смак і аромат.
** Якщо Ви хочете дієтичний варіант, то використовуйте трохи рослинної олії і потім додайте води, щоб баклажани тушкувалися і не пригорали.
Автор Ahanova Julia
Салат з баклажанів ПО-КОРЕЙСЬКИ
Яскравий, смачний, соковитий і красивий салат. Готується дуже просто, з’їдається дуже швидко, перевірено)
Щоб салат вийшов «правильним» його необхідно витримати ніч в холодильнику, щоб всі смаки злилися воєдино, а спеції віддали свій аромат овочів.
Ще важливо нарізати всі овочі однаково — соломкою, щоб зберегти весь шарм східної кухні.
Складові:
- Баклажан — 450 г (молодий)
- Перець солодкий — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Оливкова олія — 3 ст.л.
- Цибуля червона — 1 шт.
- Цукор — 1 ч.л.
- Часник — 4 зуб.
- Кунжут — 1 ст.л.
- Оцет — 0.75 ст.л. (або за смаком), оцет 9%
- Коріандр — 1 ч.л. (або за смаком)
- Соєвий соус — 3 ст.л.
- Перець чорний — 0.5 ч.л. (або за смаком)
- Зелень — за смаком (кінза, петрушка і т. Д.)
- Сіль за смаком
Приготування:
- Першим етапом приготування салату буде підготовка баклажанів. Для цього раджу брати невеликі овочі, молоді з тонкою шкіркою.
- У великих баклажан всередині багато великого насіння — для цього салату не годиться.
- Нарізати баклажани тонкими смужками. Я спеціально записала собі в блокнот їх розміри: довжина 10-12 см, ширина 0,6-0,7 см.
- Скласти смужки баклажану в миску і засипати сіллю. На 450 г я беру приблизно 1,5 ч. л.
- Не переживайте, овочі не будуть солені, адже ми ще будемо промивати їх водою. Залишити на 20 хвилин.
- Тим часом нарізати соломкою болгарський перець або перець сорту «Білозерка». Головне, щоб перець був солодкий і соковитий.
- Можна взяти овочі різного кольору — жовтий і оранжевий або жовтий і червоний болгарський перець. В такому випадку салат буде ще красивішим.
- Моркву нарізати тонкою соломкою, а можна натерти її на терці для корейської моркви.
- Я вибрала другий варіант, так як така терка у мене є, а ще морква при такій нарізці м’якша, ніж соломкою.
- Тонкими півкільцями нарізати червону цибулю.
- Тепер настав час промити баклажани від солі, висушити паперовими рушниками і на середньому вогні трохи (6-7 хвилин) обсмажити з додаванням 1 ст. л. оливкової олії.
- Щоб не порвати при помішуванні тонкі смужки баклажанів я використовую кухонні щипці, акуратно підіймаючи овочі і даючи їм можливість рівномірно просмажитися.
- Можна це робити, працюючи двома ложками або лопатками.
- Приготувати заправку: в баночці або глибокій мисочці змішати 2 ст. л. оливкової олії, цукор, соєвий соус, 9% оцет, чорний перець, мелений коріандр і часник пропущений через прес.
- Оцет можна замінити лимонним соком, додавши його в салат до смаку.
- Цілком ймовірно, що кількість спецій ви збільшите, адже однією універсальною пропорцією задовольнити всі смаки, практично неможливо.
- Почніть з цієї кількості, заправте салат, спробуйте і доведіть його до смаку, коректуючи під себе і свою сім’ю.
- Насіння кунжуту обсмажити на сухій пательні до легкої золотинки, так салат буде ще ароматний.
- У глибоку миску скласти всі овочі, полити заправкою, посипати кунжутом, перемішати і довести східний салат до смаку (можливо, додати ще солі, перцю і кислоти).
- Ах так, додайте до салату хороший пучок подрібненої зелені. Тут на ваш вибір, я беру 50/50 кінзу і петрушку.
- Салат поставити в холодильник, як я вже сказала, на ніч. Але якщо вже дуже хочеться його скуштувати, дайте постояти йому хоча б 1 годину.
Автор Ahanova Julia
БАКЛАЖАНИ ПО-ТУРЕЦЬКИ
У баклажановий сезон цей смачний і ніжний овоч може послужити вам і гарніром, і закускою, і повноцінною другою стравою.
Якщо ви хочете урізноманітнити вашу добірку рецептів з баклажанів — приготуйте баклажани по-турецьки!
Цікаво, що баклажан в Туреччині гордо називають «королем овочів» і «грушею любові», а без страв з баклажанів неможливо уявити меню навіть маленького ресторанчика Стамбула!
Складові:
- Баклажани — 2 шт
- Томати свіжі — 3 середні шт
- Морквина — 2 шт
- Цибуля ріпчаста — 2 шт
- Олія рослинна для смаження
- Зелень на ваш смак — 1 пучок
- Сіль і перець — за смаком
Приготування:
- Баклажани нарізаємо на тонкі довгі пластини і присипаємо сіллю.
- Ми залишаємо приблизно на півгодини. Після цього їх треба промити в холодній чистій воді.
- Помідори, цибулю подрібнюємо, морква натираємо за допомогою великої терки.
- Овочі змішуються і трохи обсмажують, до них додається перець, сіль. Окремо обсмажуються баклажани.
- Кожну пластинку баклажана покриваємо шаром цибулі, помідорів і моркви, укладаємо на деко, поливаємо олією.
- Випікати треба близько 10 хвилин, температура — 180 градусів.
- Перед подачею можна присипати зеленню.
Смачного!
Джерело: Пошепки