3 найсмачніші страви з баклажанів

Незрівнянні страви з баклажанів. Збережи рецепти і приготуй!

«ГРИБИ В СМЕТАНІ» З БАКЛАЖАНІВ

Продукти:

  • 3 середніх баклажана
  • 4 середні цибулини
  • 3 яйця
  • 3-4 ст.л. сметани
  • сіль, перець, спеції *
  • 1-2 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла для смаження **
  • рослинна олія для смаження

Як готувати:

  1. Баклажани порізати шматочками, не дуже дрібними.
  2. Яйця трохи збити вилочкою, посолити і залити ними баклажани.
  3. Добре перемішати і залишити на 10 хвилин. Більше ніж на 15 хвилин залишати не можна, інакше баклажани можуть пустити сік і потемніти.
  4. Поки баклажани лежать в яєчній суміші, дрібно нарізати цибулю.
  5. Розігріти пательню, налити рослинної олії і розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  6. Зменшити вогонь до мінімуму і викласти баклажанно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця розподілилися рівномірно і не вийшов омлет.
  7. Якщо Ви не використовуєте вершкове масло, то налити трохи води і тушкувати на маленькому вогні з закритою кришкою близько 15 хвилин.
  8. Якщо Ви використовуєте «Мівіну» або іншу грибну суміш, то розчинити її в невеликій кількості води і додати до баклажанів.
  9. Посолити (якщо це необхідно) і поперчити за смаком. Видавити через прес часник. Можна додати інші улюблені спеції.
  10. Коли баклажани майже готові додати сметану, добре перемішати і протушкувати разом 2-3 хвилини.

P. S.

* В якості спеції (за бажанням) можна використовувати суміш «Мівіна грибна», тоді виходить зовсім вже грибний смак і аромат.

** Якщо Ви хочете дієтичний варіант, то використовуйте трохи рослинної олії і потім додайте води, щоб баклажани тушкувалися і не пригорали.

Автор Ahanova Julia

Салат з баклажанів ПО-КОРЕЙСЬКИ

Яскравий, смачний, соковитий і красивий салат. Готується дуже просто, з’їдається дуже швидко, перевірено)

Щоб салат вийшов «правильним» його необхідно витримати ніч в холодильнику, щоб всі смаки злилися воєдино, а спеції віддали свій аромат овочів.

Ще важливо нарізати всі овочі однаково — соломкою, щоб зберегти весь шарм східної кухні.

Складові:

  • Баклажан — 450 г (молодий)
  • Перець солодкий — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Оливкова олія — ​​3 ст.л.
  • Цибуля червона — 1 шт.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Часник — 4 зуб.
  • Кунжут — 1 ст.л.
  • Оцет — 0.75 ст.л. (або за смаком), оцет 9%
  • Коріандр — 1 ч.л. (або за смаком)
  • Соєвий соус — 3 ст.л.
  • Перець чорний — 0.5 ч.л. (або за смаком)
  • Зелень — за смаком (кінза, петрушка і т. Д.)
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Першим етапом приготування салату буде підготовка баклажанів. Для цього раджу брати невеликі овочі, молоді з тонкою шкіркою.
  2. У великих баклажан всередині багато великого насіння — для цього салату не годиться.
  3. Нарізати баклажани тонкими смужками. Я спеціально записала собі в блокнот їх розміри: довжина 10-12 см, ширина 0,6-0,7 см.
  4. Скласти смужки баклажану в миску і засипати сіллю. На 450 г я беру приблизно 1,5 ч. л.
  5. Не переживайте, овочі не будуть солені, адже ми ще будемо промивати їх водою. Залишити на 20 хвилин.
  6. Тим часом нарізати соломкою болгарський перець або перець сорту «Білозерка». Головне, щоб перець був солодкий і соковитий.
  7. Можна взяти овочі різного кольору — жовтий і оранжевий або жовтий і червоний болгарський перець. В такому випадку салат буде ще красивішим.
  8. Моркву нарізати тонкою соломкою, а можна натерти її на терці для корейської моркви.
  9. Я вибрала другий варіант, так як така терка у мене є, а ще морква при такій нарізці м’якша, ніж соломкою.
  10. Тонкими півкільцями нарізати червону цибулю.
  11. Тепер настав час промити баклажани від солі, висушити паперовими рушниками і на середньому вогні трохи (6-7 хвилин) обсмажити з додаванням 1 ст. л. оливкової олії.
  12. Щоб не порвати при помішуванні тонкі смужки баклажанів я використовую кухонні щипці, акуратно підіймаючи овочі і даючи їм можливість рівномірно просмажитися.
  13. Можна це робити, працюючи двома ложками або лопатками.
  14. Приготувати заправку: в баночці або глибокій мисочці змішати 2 ст. л. оливкової олії, цукор, соєвий соус, 9% оцет, чорний перець, мелений коріандр і часник пропущений через прес.
  15. Оцет можна замінити лимонним соком, додавши його в салат до смаку.
  16. Цілком ймовірно, що кількість спецій ви збільшите, адже однією універсальною пропорцією задовольнити всі смаки, практично неможливо.
  17. Почніть з цієї кількості, заправте салат, спробуйте і доведіть його до смаку, коректуючи під себе і свою сім’ю.
  18. Насіння кунжуту обсмажити на сухій пательні до легкої золотинки, так салат буде ще ароматний.
  19. У глибоку миску скласти всі овочі, полити заправкою, посипати кунжутом, перемішати і довести східний салат до смаку (можливо, додати ще солі, перцю і кислоти).
  20. Ах так, додайте до салату хороший пучок подрібненої зелені. Тут на ваш вибір, я беру 50/50 кінзу і петрушку.
  21. Салат поставити в холодильник, як я вже сказала, на ніч. Але якщо вже дуже хочеться його скуштувати, дайте постояти йому хоча б 1 годину.

Автор Ahanova Julia

БАКЛАЖАНИ ПО-ТУРЕЦЬКИ

У баклажановий сезон цей смачний і ніжний овоч може послужити вам і гарніром, і закускою, і повноцінною другою стравою.

Якщо ви хочете урізноманітнити вашу добірку рецептів з баклажанів — приготуйте баклажани по-турецьки!

Цікаво, що баклажан в Туреччині гордо називають «королем овочів» і «грушею любові», а без страв з баклажанів неможливо уявити меню навіть  маленького ресторанчика Стамбула!

Складові:

  • Баклажани — 2 шт
  • Томати свіжі — 3 середні шт
  • Морквина — 2 шт
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Олія рослинна для смаження
  • Зелень на ваш смак — 1 пучок
  • Сіль і перець — за смаком

Приготування:

  1. Баклажани нарізаємо на тонкі довгі пластини і присипаємо сіллю.
  2. Ми залишаємо приблизно на півгодини. Після цього їх треба промити в холодній чистій воді.
  3. Помідори, цибулю подрібнюємо, морква натираємо за допомогою великої терки.
  4. Овочі змішуються і трохи обсмажують, до них додається перець, сіль. Окремо обсмажуються баклажани.
  5. Кожну пластинку баклажана покриваємо шаром цибулі, помідорів і моркви, укладаємо на деко, поливаємо олією.
  6. Випікати треба близько 10 хвилин, температура — 180 градусів.
  7. Перед подачею можна присипати зеленню.

Смачного!

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 найсмачніші страви з баклажанів