Салат мексиканський
Інгредієнти:
- 200 г твердого сиру (Російський)
- 1 великий червоний перець
- 1 банка консервованої червоної квасолі
- 1 баночка кукурудзи
- 1 банка ананасів
- 1 порей (біла частина)
- 4-6 ложок майонезу(можна розвести зі сметаною 50 на 50)
- сіль
- свіжоземлений перець
Приготування
Нарізати білу частину порею на кільця, залити окропом, зачекати приблизно 5 секунд, потім залити холодною водою і відкинути на друшляк. Завдяки цій процедурі порей буде м’який і набуде гарний колір.
З ананасів злити сироп, кукурудзу та квасолю відкинути на друшляк, добре промити холодною водою і залишають на деякий час, щоб повністю злити воду.
Сир натерти на тертці з товстою сітою, ананас нарізати на смужки.
Викласти всі інгредієнти в миску, додати майонез, приправити сіллю та перцем, ретельно перемішати.
Перед подачею портимайте салат у холодильник приблизно на 30 хвилин.
Салат з буряка та оселедця
Інгредієнти
- 5 середніх буряків, запечених або приготованих у формі
- ½ білої цибулі
- 1 столова ложка олії
- 1 столова ложка вина або яблучного оцту або,більше за смаком
- сіль / перець
- 4 філе оселедця
- 3-4 варених картоплини
- 2 мариновані огірки
- 1 яблуко
- ½ баноч4ки консервованого гороху
- 1 столова ложка майонезу
- 2 столові ложки йогурту
- перець за смаком
Приготування
Запечіть буряки, остудіть та натріть на грубу терку. Цибулю поріжте кубиками та додайте її у буряк разом з оцтом, олією, сіллю та перцем. Добре перемішайте.
Оселедець відмочіть протягом 20 хвилин у воді. Картоплю, огірки та яблука наріжте кубиками.Вимочений селедець теж наріжте кубиком та додайте до овочів, додайте горох.горох. Змішайте йогурт з майонезом . Додати в оселедець заправку і перемішайте. Приправте до смаку. На тарілці викладайте чергуючи смужки салату з буряків та оселедця. Смачного!
Салат “Ананас”
Склад:
- курячий стегенце (відварне або копчене) – 1 шт,
- картопля (зварена в мундирі) – 2-3 шт,
- яйця – 3 шт,
- сир – 100 г,
- волоські горіхи (половинки) – 150 г,
- мариновані огірки (корнішони) – 4-6 шт,
- цибуля ріпчаста (або червона салатна цибуля) – 0,5-1 шт,
- зелена цибуля для прикраси,
- майонез змішаний зі сметаною,
- сіль,
- мелений перець
Приготування:
Картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Яйця зварити круто, охолодити, почистити і також натерти на крупній тертці. Стегенце зварити, остудити, відокремити м’ясо від кісток і дрібно порізати.
Сир натерти на тертці. Огірки порізати дрібними кубиками. Цибулю почистити і дрібно порізати.
Викладати підготовлені інгредієнти на овальне блюдо шарами. Шари трохи посолити, поперчити і змастити майонезом з сметаною.
1-й шар: картопля (на крупній тертці)
2-й шар: цибуля (дрібно нарізана)
3-й шар: половина курячого м’яса (нарізаного соломкою)
4-й шар: мариновані огірки (нарізані маленькими кубиками)
5-й шар: куряче м’ясо що залишилось
6-й шар: сир (на середній або крупній тертці)
7-й шар: яйця (рубані або терті на крупній тертці або на середній)
Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити половинками волоських горіхів і пір’ям зеленої цибулі. Смачного!
Салатний торт
Шпинатний бісквіт на форму 19×28см:
- 3 яйця
- 150 г свіжого шпинату(можна замінити мороженим)
- 1/4 склянки олії
- 2 зубчика часнику
- 1/3 чайної ложки мускатного горіху
- 1/3 чайної ложки солі
- 1/3 чайної ложки кольорового перцю
- 3 столові ложки пшеничного борошна
- 1/3 чайної ложки порошку для випічки
Крім того:
- 200 г верковий сир типу Альмете
- 2 курячі грудки
- 1 чайна ложка прянощів
- 2 щіпки куркуми
- 2 столові ложки олії
- 6 столові ложки майонезу
- 3 повні столові ложки гострого кетчупу
- 200 г твердого сиру
- 1 велика банка консервованих перців
- 5 яєць (зварених )
- 40 гр тертого сиру пармезан
- 1 шклянка консервованого гороху
- 2 великі пучкизеленої цибулі
Приготування:
1. Бісквіт: промийте та висушіть шпинат, змішайте з жовтками, олією, часником та спеціями. Збийте білок з щіпкою солі, а потім поступово додайте шпинат. Просійте в шпинатну суміш борошно з розпушувачем, і обережно змішайте ложкою.Вилийте тісто у підготовлену форму(папір для випічки тільки знизу) і випікайте в духовці, нагрітій до 170 ° С, приблизно 30 хвилин. Охолодіть і змастіть вершковим сиром.
2. Поріжте курячі грудки на дрібні шматочки, посипте куркумою та спеціями для курки і смажте на олії. Подрібніть курку в блендері і викладайте на сир.
3. 3 столові ложки майонезу, кетчупу та дрібно тертого сиру змішати і викласти на шар курятини. Накрийте нарізаними кубиками(попередньо відтиснувши рідину) консервованими перцями.
4.Варені яйця поділяються на білки та жовтки. Білок натерти на грубій терці, додати ще 3 столові ложки майонезу та пармезан. Викладаємо білки на перець. Гороху дати стекти на паперовому рушнику і викласти його на білки Зверщу натерти жовтки. Накрийте салатний торт зарчовою плівкою чи фольгою і відправте до холодильника. Перед подачею прикрасьте дрібно нарубаною цибулькою.
Салат “Від Шефа”
Салат “Від Шефа” – здоровий і смачний салат, який ідеально підходить для обіду та вечері, готується за 30 хвилин.
Інгредієнти
Соус:
- 1/2 склянки майонезу
- 1 ст.л. оцту
- 1/2 ложки цукру
- 1/2 ч. ложки паприки
- 1/4 чайного ложки чорного перцю
- 1/4 чайної ложки солі або на смак
Для салату
- 200 гр вареної ковбаси або шинки, нарізаної моломкою
- 1 чашка пшеничних сухариків кубиками
- 1/2 чашки моркви, натерти
- 3/4 склянки твердого сиру, кубиками
- 1/2 довгого огірка, нарізати
- 6 стебел зеленої цибулі, нарізані
- 6 помідорів чері, нарізаних на половинки
- 4 яйця зварені
Змішайте інгредієнти для соусу у невеликій мисці. Викладіть згідно з фото складники салату на велику тарілку, полийте соумом при подачі. Смачного!