5 неймовірно смачних сучасних салатів до Нового року

Салат мексиканський

Інгредієнти:

  • 200 г твердого сиру (Російський)
  • 1 великий червоний перець
  • 1 банка консервованої  червоної квасолі
  • 1 баночка кукурудзи
  • 1 банка  ананасів
  • 1 порей (біла частина)
  • 4-6 ложок майонезу(можна розвести зі сметаною 50 на 50)
  • сіль
  • свіжоземлений перець

Приготування

Нарізати  білу частину порею на кільця, залити окропом, зачекати приблизно 5 секунд, потім залити холодною водою і відкинути на друшляк. Завдяки цій процедурі порей буде м’який і набуде гарний колір.

З ананасів злити сироп, кукурудзу та квасолю відкинути  на друшляк,  добре промити холодною водою і залишають на деякий час, щоб повністю злити воду.

Сир натерти на тертці з товстою сітою, ананас нарізати  на смужки.

Викласти всі інгредієнти в миску, додати майонез, приправити сіллю та перцем, ретельно перемішати.

Перед подачею портимайте салат у холодильник приблизно на 30 хвилин.

Салат з буряка та оселедця

Інгредієнти

  • 5 середніх буряків, запечених або приготованих у формі
  • ½ білої цибулі
  • 1 столова ложка олії
  • 1 столова ложка вина або яблучного оцту або,більше за смаком
  • сіль / перець
  • 4 філе оселедця
  • 3-4 варених картоплини
  • 2 мариновані огірки
  • 1 яблуко
  • ½ баноч4ки консервованого гороху
  • 1 столова  ложка майонезу
  • 2 столові ложки йогурту
  • перець за смаком

Приготування

Запечіть буряки, остудіть та натріть на грубу терку. Цибулю поріжте кубиками та додайте її у буряк разом з оцтом, олією, сіллю та перцем. Добре перемішайте.

Оселедець відмочіть  протягом 20 хвилин у воді. Картоплю, огірки та яблука наріжте кубиками.Вимочений селедець теж наріжте кубиком та додайте  до овочів, додайте горох.горох. Змішайте йогурт з майонезом . Додати в оселедець заправку  і перемішайте. Приправте до смаку. На тарілці викладайте  чергуючи  смужки салату з буряків та оселедця. Смачного!

Салат “Ананас”

Склад:

  • курячий стегенце (відварне або копчене) – 1 шт,
  • картопля (зварена в мундирі) – 2-3 шт,
  • яйця – 3 шт,
  • сир – 100 г,
  • волоські горіхи (половинки) – 150 г,
  • мариновані огірки (корнішони) – 4-6 шт,
  • цибуля ріпчаста (або червона салатна цибуля) – 0,5-1 шт,
  • зелена цибуля для прикраси,
  • майонез змішаний зі сметаною,
  • сіль,
  • мелений перець

Приготування:

Картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Яйця зварити круто, охолодити, почистити і також натерти на крупній тертці. Стегенце зварити, остудити, відокремити м’ясо від кісток і дрібно порізати.

Сир натерти на тертці. Огірки порізати дрібними кубиками. Цибулю почистити і дрібно порізати.

Викладати підготовлені інгредієнти на овальне блюдо шарами. Шари трохи посолити, поперчити і змастити майонезом з сметаною.

1-й шар: картопля (на крупній тертці)
2-й шар: цибуля (дрібно нарізана)
3-й шар: половина курячого м’яса (нарізаного соломкою)
4-й шар: мариновані огірки (нарізані маленькими кубиками)
5-й шар:  куряче м’ясо що залишилось
6-й шар: сир (на середній або крупній тертці)
7-й шар: яйця (рубані або терті на крупній тертці або на середній)

Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити половинками волоських горіхів і пір’ям зеленої цибулі. Смачного!

Салатний торт

Шпинатний бісквіт на форму 19×28см:

  • 3 яйця
  • 150 г свіжого шпинату(можна замінити мороженим)
  • 1/4 склянки олії
  • 2 зубчика  часнику
  • 1/3 чайної ложки мускатного горіху
  • 1/3 чайної ложки солі
  • 1/3 чайної ложки кольорового перцю
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 1/3 чайної ложки порошку для випічки

Крім того:

  • 200 г верковий сир типу Альмете
  • 2 курячі грудки
  • 1 чайна ложка прянощів
  • 2 щіпки куркуми
  • 2 столові ложки олії
  • 6 столові ложки майонезу
  • 3 повні столові ложки гострого кетчупу
  • 200 г твердого  сиру
  • 1 велика банка консервованих перців
  • 5 яєць (зварених )
  • 40 гр тертого сиру пармезан
  • 1 шклянка консервованого гороху
  • 2 великі пучкизеленої цибулі

Приготування:

1. Бісквіт: промийте та висушіть шпинат, змішайте з жовтками, олією, часником та спеціями.  Збийте  білок з щіпкою солі, а потім поступово додайте шпинат. Просійте  в шпинатну суміш борошно з розпушувачем,  і обережно змішайте ложкою.Вилийте тісто у підготовлену форму(папір для випічки тільки знизу) і випікайте в духовці, нагрітій до 170 ° С, приблизно 30 хвилин. Охолодіть і змастіть вершковим сиром.

2. Поріжте курячі грудки на дрібні шматочки, посипте куркумою та спеціями для курки і смажте на олії. Подрібніть курку в блендері і викладайте на сир.

3. 3 столові ложки майонезу, кетчупу та дрібно тертого сиру змішати і викласти на шар курятини. Накрийте нарізаними кубиками(попередньо відтиснувши рідину)  консервованими перцями.

4.Варені  яйця поділяються на білки та жовтки. Білок  натерти на грубій терці, додати  ще 3 столові ложки майонезу та пармезан. Викладаємо білки на перець. Гороху дати стекти на паперовому рушнику і викласти його на білки Зверщу натерти жовтки. Накрийте салатний торт зарчовою плівкою чи фольгою і відправте до холодильника. Перед подачею прикрасьте дрібно нарубаною цибулькою.

Салат “Від Шефа”

Салат “Від  Шефа” – здоровий і смачний салат, який ідеально підходить для обіду та вечері, готується за  30 хвилин.

Інгредієнти

Соус:

  • 1/2 склянки майонезу
  • 1 ст.л. оцту
  • 1/2 ложки цукру
  • 1/2 ч. ложки паприки
  • 1/4 чайного ложки чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки солі або на смак

Для салату

  • 200 гр вареної ковбаси або шинки, нарізаної моломкою
  • 1 чашка пшеничних сухариків кубиками
  • 1/2 чашки моркви, натерти
  • 3/4 склянки твердого сиру, кубиками
  • 1/2 довгого огірка, нарізати
  • 6 стебел зеленої цибулі, нарізані
  • 6 помідорів чері, нарізаних на половинки
  • 4 яйця зварені

Змішайте  інгредієнти для соусу  у невеликій мисці. Викладіть  згідно з фото складники салату на велику тарілку, полийте соумом при подачі. Смачного!

Переклад: idei-dekoru, джерело: 1,2,3,4,5

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 неймовірно смачних сучасних салатів до Нового року