8 трав і прянощів, які легко виростити на кухні

Мрія всіх господинь – завжди мати під рукою всі необхідні інгредієнти для чергового кулінарного шедевру.
Тому Коліжанка пропонує вам розглянути варіанти рослин, які без проблем можна виростити самостійно, щоб завжди мати під рукою свіжу зелень.

Кінза

Найкраще для кінзи підходить легкий грунт з нейтральною кислотністю. Насіння в квітковому горщику потрібно сіяти рядами, важливо регулярно поливати. Сходить кінза вже через кілька тижнів після засівання.

Кріп

Вирощуючи кріп в будинку, перш за все потрібно пам’ятати про те, що ця рослина дуже любить світло. Його так само необхідно регулярно поливати і раз на два тижні рекомендується “підгодовувати” комплексним мінеральним добривом.

Петрушка

Насіння петрушки за добу перед посівом рекомендується помістити в ємність з водою. При посіві насіння потрібно помістити в грунт не більше ніж на 0,5 см і присипати невеликим шаром землі. Після цього заберіть горщики з розсадою в темне місце і поливайте через день. А коли розсада зазеленіє, перемістіть горщики на підвіконня, ближче до світла.

Розмарин

Насіння розмарину краще садити у вологий грунт в невеликі горщики глибиною близько 15 сантиметрів. Насіння буде проростати близько місяця. Важливо стежити за тим, щоб грунт був вологим, і не забувайте періодично провітрювати посіви.

Шавлія

Для засіву тут вистачить і пластикового стаканчика, але для дорослої рослини не забудьте підготувати горщик об’ємом не менше півтора літра. Як і у випадку з розмарином, насіння садити у вологий грунт.

Чебрець

Вам знадобиться невеликий горщик, до 15 см заввишки. У вологий грунт покладіть кілька насінин. Зверху накрийте ще 1 см грунту. Не давайте пересихати верхньому шару грунту. Поливати чебрець слід помірно. Кожен новий полив повинен здійснюватися тоді, коли грунт вже підсох.

Меліса

Мелісу висаджують в один ряд на відстані 12-15 см, а поливають 3 рази на тиждень. Якщо вам потрібно, щоб у неї було більше зелені, не варто давати мелісі цвісти.

Орегано

До грунту ця рослина невибаглива, хіба що дуже любить світло, тому краще поставити горщики з орегано в сонячне місце. Засівати насіння необхідно на глибину 0,5 см. Поливати посіви – раз в 3-4 дні, а дорослу рослину – раз в 2 дні.

За матеріалами

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 трав і прянощів, які легко виростити на кухні