Бабусині пиріжки – саме так називає їх моя сім’я! Тому що рецепт такий старий, що вже ніхто і не пам’ятає звідки він в нашій родині. А пиріжки все просто обожнюють! Важко уявити собі, що може бути смачніше. Пиріжки НЕ черствіють, а може з тієї причини, що ні залежуються, ми дуже швидко і з’їдаємо завжди.
Складові:
- борошно – 2 кг .;
- 2 пакетика сухих дріжджів по 11 грам;
- молоко – 3 склянки (можна воду);
- 8-10 ст.л. цукру;
- яйце – 5 шт;
- маргарин – 250 грам (можна масло);
- сіль – 1 ч.л.
Покроковий рецепт
Молоко підігрійте, додайте до нього дріжджі, 200 грам борошна, столову ложку цукру.
Поставте в тепле місце, щоб опара підійшла, над нею повинна утворитися своєрідна «шапка».
Маргарин або масло розтопіть. Окремо збийте яйця з цукром.
Змішайте яйця з цукром, додайте опару, маргарин, сіль і поступово додаючи борошно замісити тісто. Тісто необхідно добре вимісити, щоб воно було м’яким і податливим і перестало липнути до рук.
Тісто накрийте рушником, і приберіть в тепле місце для підйому на 1-1,5 години.
Коли тісто готове, розділіть його на частини, і ліпіть пиріжки з будь-якою начинкою.
Пиріжки випікайте в духовці при температурі 200 ° 20-30 хвилин.
Я бажаю вам, щоб пиріжки вийшли найсмачнішими і ароматними. Всього вам доброго.