Бабусині пиріжки. Старий домашній рецепт тіста для пиріжків!

Бабусині пиріжки – саме так називає їх моя сім’я! Тому що рецепт такий старий, що вже ніхто і не пам’ятає звідки він в нашій родині. А пиріжки все просто обожнюють! Важко уявити собі, що може бути смачніше. Пиріжки НЕ черствіють, а може з тієї причини, що ні залежуються, ми дуже швидко і з’їдаємо завжди.

Складові:

  • борошно – 2 кг .;
  • 2 пакетика сухих дріжджів по 11 грам;
  • молоко – 3 склянки (можна воду);
  • 8-10 ст.л. цукру;
  • яйце – 5 шт;
  • маргарин – 250 грам (можна масло);
  • сіль – 1 ч.л.

Покроковий рецепт

Молоко підігрійте, додайте до нього дріжджі, 200 грам борошна, столову ложку цукру.

Поставте в тепле місце, щоб опара підійшла, над нею повинна утворитися своєрідна «шапка».

Маргарин або масло розтопіть. Окремо збийте яйця з цукром.

Змішайте яйця з цукром, додайте опару, маргарин, сіль і поступово додаючи борошно замісити тісто. Тісто необхідно добре вимісити, щоб воно було м’яким і податливим і перестало липнути до рук.

Тісто накрийте рушником, і приберіть в тепле місце для підйому на 1-1,5 години.

Коли тісто готове, розділіть його на частини, і ліпіть пиріжки з будь-якою начинкою.

Пиріжки випікайте в духовці при температурі 200 ° 20-30 хвилин.

Я бажаю вам, щоб пиріжки вийшли найсмачнішими і ароматними. Всього вам доброго.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Бабусині пиріжки. Старий домашній рецепт тіста для пиріжків!