Чому коли мама поруч діти поводять себе гірше?

Це майже універсальне знання, що діти мають тенденцію дійсно гірше себе вести, коли їх мами поруч. Але чому це так? Чи є якесь наукове пояснення цьому?

Чи це все лише в нашій уяві? Насправді це не просто плід уяви, інформує Ukr.Media.

Багато психологів стверджують, що ці переживання не просто епізодичні, і вони кажуть, що є дуже чітка причина того, чому діти так поводяться зі своїми мамами.

Коли дитина росте в щасливій і здоровій домашній обстановці, вона знає, що будинок завжди можна розглядати як певного роду притулок. Вони можуть вважати будинок безпечним місцем і притулком.

Так, ці діти можуть знати, що у їх поганої поведінки можуть бути певні наслідки. Вони знають, що їм можуть зробити зауваження через те, що вони бігають з ножицями або залишають свої іграшки розкиданими по всьому будинку. Вони також розуміють, що якщо вони вдарять брата або сестру це також призведе до того, що їх насварять батьки.

Але, незважаючи на все це, дитина завжди знає, що будинок – це місце, де йому дозволено відчувати себе в безпеці. Він знає, що ви його будете любити, що б не трапилося.

І саме тому дитина поводиться погано, коли ви поруч з нею. Вона відчуває себе в більшій безпеці і не відчуває такого великого страху, коли ви знаходитесь поруч.

Наприклад, коли дитина залишається в школі, вона робить все можливе, щоб придушити свою імпульсивну поведінку, щоб він здавався нормальним і прийнятим в цій незнайомій обстановці. Простіше кажучи, вони намагаються з усіх сил вписатися в суспільство, щоб не отримати жодної негативної зворотної реакції від оточуючих їх людей, однокласників і вчителів.

Вони знають, що їм потрібно багато працювати, щоб бути прийнятими в цю середу. Ці діти розуміють, що існують певні очікування, які їм необхідно виправдати, якщо вони опиняться в різних соціальних середовищах, інакше вони будуть вигнані.

Але в той момент, коли вони повертаються додому, вони знають, що очікування не будуть такими високими, і вони відчувають себе більш комфортно, випускаючи свою справжню сутність.

І насправді вони не винні в тому, що вони погано поводяться, коли бувають вдома. Для них це дійсно велика проблема – зберігати контроль над своїми імпульсами протягом тривалого періоду.

Але в той момент, коли ви поруч з ними, вони більше не відчувають необхідності контролювати ці імпульси. Вони вірять, що ви їх будете приймати такими, які вони є насправді, незалежно від того, як вони себе ведуть. Вони вірять, що ви все одно любите їх, навіть якщо вони дозволять своїм недосконалостей проявлятися.

Всякий раз, коли діти бачать своїх матерів, вони трохи розслабляються. Вони не відчувають необхідності контролювати себе так сильно, і вони дійсно можуть діяти на основі своїх імпульсів і інтуїції. Ви як і раніше будете любити їх, навіть якщо ви розсердитеся на них. Вони здебільшого впевнені в цьому.

І якщо ви хочете дізнатися, як краще впоратися з цією ситуацією, прислухайтеся до цієї поради: просто потерпіть трохи. Дозвольте їм бути тим, ким вони є. Це звільняє їх від тиску, який вони чинять на себе всякий раз, коли вони знаходяться поза домом.

Так що не думайте, що це дуже дивно, що ваша дитина не веде себе добре, коли вона дома з вами, навіть якщо він здатний вести себе цілком нормально в інших умовах. Це просто не те ж саме. Для них це інше середовище, і діти завжди добре пристосовуються до свого середовища.

Просто нагадайте собі, що ви робите правильно, заохочуючи свою дитину бути тим, ким він є насправді. Але також важливо бути суворим батьком. Ви ж не хочете, щоб дитина просто «годивлавам», адже це може породити в нього неправильне уявлення про те, що він має на це право!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Чому коли мама поруч діти поводять себе гірше?