Дізнайтесь що не можна робити в Прощену неділю 18 лютого. Як просити пробачення

У календарі церковних свят лютого 2018 є важлива дата: це Прощена неділя, до якої віруючі люди ставляться дуже серйозно.

Прощеним днем Масляна завершує тиждень гулянь з поїданням млинців перед початком Великого посту, який триватиме до Великодня.

Прощений день в 2018 році випадає на 18 лютого. 

Прощення просять такими словами: “Прости мене, будь ласка, якщо я в чому винен перед тобою”, відповідь має бути: “Бог простить”. Головне, щоб це було щиро, від усієї душі. На Прощену неділю в церквах на літургії читається Євангеліє з частиною з Нагірної Проповіді, де йдеться про прощення образ ближнім, адже тільки так можна отримати прощення гріхів від Отця Небесного.

Служба в церкві закінчується взаємними проханнями про прощення і тоді можна вступати у Великий піст перед Великоднем.

Що можна, а що не можна робити в цю неділю 

Прощена неділя 2018 року, як і будь-яка інша релігійна дата, має свої приписи, тому ми вирішили поділитися з читачами інформацією про те, що не можна робити.

У Прощений день просять вибачення не тільки живих, але і у тих, хто пішов у світ інший. Для цього наші предки ходили на кладовища і залишали на могилах млинці. В наш час досить попросити подумки прощення, а також помолитися за їх упокоєння.

У Прощену неділю не можна вживати алкоголь, а краще намагатися очистити і душу, при цьому вітається ритуальний похід в лазню.

У Прощену неділю не можна злитися, сваритися і обурюватися, намагайтеся зрозуміти будь-яку неприйнятну ситуацію і попросити допомоги.

Також відзначимо, що Прощений день — це також тиждень Адамова вигнання. В цей день на службі у церкві згадують історію Адама і Єву, їхнє гріхопадіння і непослух, показуючи приклад того, як Бог простив непослух своїх створінь і подарував їм шанс на нове життя.

Джерело: Ukr.Media.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Дізнайтесь що не можна робити в Прощену неділю 18 лютого. Як просити пробачення