Хочу поділитися дуже простим рецептом слив, які дуже швидко з’їдаються на закуску за святковим столом.
Продукти:
- Цукор — 70 гр
- Перець запашний — 5 шт
- Лавровий лист
- Кориця (палички) — 0,5 шт
- Гвоздика — 5 шт
- Слива (бажано угорка і щоб тверда була.)
- Оцет (9%) — 40 гр
- вода
Як приготувати мариновані сливи:
Отже, приступимо. Рецепт розрахований на 1 літрову банку.
Вимиті сливи по вінця укладаємо в банку, холодною водою заливаємо сливи (це і буде та ж кількість маринаду) і зливаємо воду в каструлю. У киплячу воду додаємо цукор і оцет і даємо прокипіти.
У банку зі сливами кладемо гвоздику, корицю, перець, лавровий лист і заливаємо киплячим розсолом, стерилізуємо банку зі сливою і маринадом близько 7 хвилин і закриваємо кришкою.
Банку перевертаємо вниз кришкою, даємо охолонути. Через декілька тижнів можна їсти. Смачного!