Домашній ″Бейліс″ на Новий рік: от як його правильно готувати

Потіште себе смакотою!

Ірландський вершковий лікер “Бейліс” настільки дешевше і смачніше робити вдома, що абсолютно немає причини купувати його в магазині. А приготування займає всього 10 хвилин!

Але будьте обережні – він настільки смачний, що вас охопить спокуса випити відразу весь стратегічний запас:)

Ось що нам знадобиться для цього божественного напою:

  • горілка – 0,5 л. (не пошкодуйте грошей і купіть хорошу, або витратьте час і очистіть звичайну); якщо горілку замінити на віскі, то отримаємо ще наближенішу версію до ірландського оригіналу;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • яєчні жовтки – 4 шт.;
  • кава розчинна – 1 ст. л.;
  • цукор ванільний – 2 ст. л.;
  • вершки 20-30% – 0,4 л.

А ось що потрібно зробити заради вершкового лікеру по-ірландськи:

Відділяємо жовтки від білків. Додаємо згущене молоко (світле чи проварене) – за смаком. До компонентів додаємо ванільний цукор, і починаємо збивати міксером. Не припиняючи збивати, додаємо розчинну каву і вершки.

В останню чергу вливаємо горілку, і збиваємо до однорідної консистенції. Робимо це на середній швидкості.

Вихід готового продукту станооить майже 1,2 літра! Нехай напій 1 годину постоїть в теплому місці, а потім ставимо його в холодильник.

Для надання карамельного смаку можна додати у свій “Бейліс” ложку смаженого цукру.

Пам’ятайте! Надмірне вживання навіть домашнього “Бейліса” шкодить вашому здоров’ю)!

За матеріалами

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Домашній ″Бейліс″ на Новий рік: от як його правильно готувати