Домашній хліб, який не треба замішувати. Рецепт тіста і секрети приготування

Щоб приготувати тісто для хліба за цим рецептом, треба докласти мінімум зусиль: його майже не потрібно замішувати. А пекти такий хліб слід… у гусятниці або чавунку під кришкою.

Інгридієнти

  • 500 г борошна
  • 5–10 г пресованих дріжджів
  • 1,5 ч. ложки солі
  • 370 мл води кімнатної температури

Приготування

У каструлі з водою розчинити дріжджі, додати решту складників, перемішати рукою буквально кілька разів, щоб борошно тільки увібрало в себе воду. Залишити у теплому місці на 2 год.

Змастити гусятницю або чавунок маслом, посипати борошном. Стіл посипати борошном, вивалити тісто, розпластати і зібрати його в конверт. Перекласти швом донизу у гусятницю. Накрити плівкою або припудреним борошном рушником, дати підійти ще 30 хв (має піднятися у 2 рази).

Накрити кришкою (якщо нема, поставити на дно духовки ємність з водою, щоб утворилася пара), поставити у розігріту до 230–250 ºС (дуже гарячу) духовку.

Пекти під кришкою 30 хв і ще 15 хв без неї (для скоринки). Після випікання викласти на решітку і накрити на 10 хв рушником.

Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Домашній хліб, який не треба замішувати. Рецепт тіста і секрети приготування