Готуємо смачну страву – “капуста Провансаль”

Готую страву вже 20 років, як тільки спробувала вперше – мама принесла рецепт з роботи, на святі хтось із співробітниць пригощав (раніше ж столи накривали тим, що самі з дому приносили, були часи)

Червонокачанну капусту в народі називають “синьою” або “фіолетовою”. Люблю її за гарний вигляд і хорошу щільність, але роблю тільки одну, ось цю улюблену страву (не рахуючи свіжого салату), яка називається “Капуста Провансаль”. Можна також взяти звичайну білокачанну і покласти до банки кілька скибочок столового буряка для гарного кольору.

Проходить пора свіжих овочів і по осені починає тягнути “на солоненьке”, з’являється бажання відкривати маринади. Ми за останні пару місяців вже з’їли кілька банок квашених огірків, і ось я згадала, що давно не робила капусту по цьому рецепту.

Отже, беремо невеликий качан, такий, щоб він міг у вигляді кубиків 3 на 3 см наповнити трилітрову банку. Тремо середню моркву. Чистимо і ріжемо головку часнику. Я ще від себе особисто додаю стручок гострого перчика. Укладаємо шарами в банку.

Готуємо маринад

У 1,5 л води додаємо 100 грам рослинної олії, 5 шт. лаврового листя, 1 ч. л. перцю горошком, 200 грам цукру, 2 ст. л. солі. Я ще пару гвоздик кидаю, знову ж таки, це вже моє додавання. Як скипить, вливаємо 200 грам оцту 9% і заливаємо окропом підготовлену банку з капустою.

Маринаду має бути до горлечка, закрити капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Все, можна їсти! Але смачніше на другий день, з холодильника.

Джерело.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Готуємо смачну страву – “капуста Провансаль”