Домашній м’ясний паштет з грибами

Домашній м’ясний паштет з грибами – смачний та неймовірно ароматний. Хоч процес приготування такого паштету займає трохи часу і є досить трудомістким – воно того варте. У магазині ви вже напевне такого не купите!

Інгредієнти

  • Свинина (шия, жирне м’ясо) – 400 г
  • Свинина нежирна – 700 г
  • Печінка куряча – 1 кг
  • Цибуля – 4 штуки великі
  • Гриби (свіжі чи заморожені) – 330 г
  • Булки (типу чайних) – 1,5 штуки (замочені в молоці та відтиснуті)
  • Олія – 3 ст.л.
  • Перець духмяний – 6 горошин
  • Лавровий лист – 4 листки
  • Сіль, перець
  • Яйця – 3 штуки
  • Спеції – за смаком
  • Копчений шпондер – кілька шматків

Приготування

Дві цибулини нарізуємо півкільцями, викладаємо на розігріту сковороду з олією, додаємо порізану кубиками жирну свинину (може бути м’ясо з салом) перемелену не жирну свинину, перець духмяний, лавровий лист, доливаємо трішки води та тушимо під кришкою до м’якого.

В невеликій каструльці тушимо гриби з невеликою кількістю води (20-25 хвилин від закипання), додаємо до м’яса з цибулею та тушимо ще 10 хвилин. Охолоджуємо.

Дві великі цибулі ріжемо півкільцями, викладаємо в сковороду, додаємо печінку, підливаємо трішки води, тушимо до м’якості. Охолоджуємо.

Охолоджену свинину з грибами та відтиснутими булочками 3 рази перемелюємо на м’ясорубці (на дрібне ситко).

Печінку перемелюємо 2 рази та змішуємо з перемеленим м’ясом, додаємо яйця, спеції, солимо перчимо, добре вимішуємо руками.

Перекладаємо фарш у форму для кексу, застелену пергаментом. Верх паштету прикриваємо шматками копченого шпондеру. Ставимо в духовку розігріту до 200 градусів, випікаємо 30 хвилин. Зменшуємо температуру до 180 градусів. Випікаємо 1 годину 20 хвилин.

Готовий паштет залишаємо у формі на кілька годин, до повного охолодження та застигання і лише тоді виймаємо. Нарізуємо шматочками. Смачного!

Джерело: НаТарелі.Інфо

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Домашній м’ясний паштет з грибами