Просочення для бісквіта використовується для того, щоб зробити смачний, пишний, але сухуватий і не дуже солодкий бісквітний корж більш вишуканим. З просоченого бісквіта роблять торти, тістечка, рулети.
Шоколадне просочення
Масло вершкове – 100 г, какао порошок – 1 столова ложка, згущене молоко – пів банки.
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметра, в якій і готувати просочення. Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло. Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Просочувати торт гарячим просоченням, бажано теплий або гарячий корж.
Сироп кавовий
Вода – 1 склянка, коньяк – 1 стол. ложка, кава мелена – 2 стол. ложки, цукор – 1 стакан.
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок. Розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, яку ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують, і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.
Просочення на журавлинній горілці
Горілка журавлинна – 50 г, повидло грушеве – 2 столів. ложки, вода кип’ячена холодна – 250 мл.
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.
Сироп для просочення бісквітів
Цукор – 5 столів. ложок, лікер або фруктова настоянка – 7 столов. ложок, коньяк – 1 столов. ложка.
У каструлю насипають цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-який лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.
Смородинове просочення для торта з варення
0,5 склянки сиропу зі смородини, 2 столових ложки цукру, 1 склянка води.
Це просочення підійде для торта в поєднанні зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.
Просочення для торта на кагорі
250 г цукру, 250 мл води, 2 ст. ложки кагору, 1 чайна ложка лимонного соку, ванілін.
Воду закип’ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення. Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік. Готовий сироп охолодити.
Просочення з зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.
Ананасове просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, коньяк для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин.
Молочне просочення на згущеному молоці
1 банку згущеного молока залити 3-ма склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути, щедро пропивати коржі.
Молочне просочення
3 склянки молока довести до кипіння разом з 1 склянкою цукру.
Лимонне просочення
1 склянку окропу, половина лимона порізаного на часточки, 3 чайних ложки цукру, ваніль.
Дати настоятися, використовувати рідину для просочення.
Апельсиновий сироп
Дрібно нашаткована шкірка одного апельсина, 1/2 чашки апельсинового соку, 1/4 чашки цукру. Змішати всі інгредієнти в каструльці. Варити на повільному вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і готувати ще хвилин 15 або поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.
Вишневе просочення
1/3 чашки вишневого соку, 2 столов. ложки цукру, 4 столов. ложки коньяку. Долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Смачного!