Дуже смачний і незвичайний маковий торт “Київляночка”

Складові:

Бісквіт:

  • яйця кімнатної t (відокремити білки від жовтків) 4 шт
  • цукор 100 г
  • борошно 100 г
  • сухий мак 130 г
  • ваніль 1 г
  • вершкове масло (розтопити і охолодити) 100 г

Крем:

  • жовток 6 шт
  • вершки 35% (можна молоко, але краще вершки більш низької жирності) 600 мл
  • цукор 110 г
  • ваніль 1 г

Для глазурі:

  • чорний шоколад 75 г
  • вершкове масло 40 г

форма 20 см в діаметрі, дно застелити пекарської папером

Приготування:

Жовтки збиваємо з половиною цукру міксером на великих оборотах до однорідної, білої, повітряної маси.

В окремій чаші збиваємо білки з цукром, що залишився.

У третій чаші змішуємо сухі інгредієнти – борошно, сухий мак і ванільний цукор.

У чашу, де збивалися жовтки, в три прийоми по черзі викладаємо збиті білки і всипаємо суху суміш борошна і маку.

Дуже акуратно, щоб не осіли білки, вимішуємо лопаткою, поступово додаючи розтоплене вершкове масло.

Помішуємо недовго !!! Повинна вийти дуже повітряна маса.

У форму для бісквіта викладаємо бісквітну масу і випікаємо при 175-180 “С до сухої скіпки, приблизно 40-45 хвилин.

Дістати готовий бісквіт і дати йому трохи охолонути у формі.

Звільнити бісквіт від форми.

Перевернути догори дном і розрізати по горизонталі на 4 коржа.

Заварний крем:

У каструлі розтерти вінчиком до однорідної маси жовтки з цукром і ваніллю.

В іншій доводимо до кипіння вершки.

Як тільки вершки закипіли, потихеньку влити їх в жовтки, постійно помішуючи вінчиком.

Помістити на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння і постійно помішуючи, отримаємо масу консистенції рідкої сметани. Зняти з вогню.

Збірка:

На дно форми застеленій харчовою плівкою помістити перший корж і рясно полити гарячим кремом

Продовжити чергувати бісквіт з кремом .. Закінчуємо кремом.
Залишити на 1 годину при кімнатній температурі (я після години поставила в холодильник до ранку).

Готовий торт перевертаємо на тарілку, щоб дно виявилося зверху.

Залити глазур’ю, яку приготувати розтопивши шоколад з маслом на паровій бані і остудити.

Дати глазурі застигнути і прикрасити торт. Пригощайтеся!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Дуже смачний і незвичайний маковий торт “Київляночка”