Рецепти десертів, які можна приготувати нашвидкоруч

Хочете потішити себе чимось солоденьким, але немає бажання проводити багато часу на кухні – вам допоможе добірка рецептів простих десертів.

Швидкий тірамісу

Інгредієнти:

  • 200 грамів кисломолочного нежирного сиру,
  • 200 грамів пісочного печива,
  • 100 грамів сметани,
  • 50 грамів цукру,
  • чайна ложка кави, какао і ванільний цукор.

Приготування:

За допомогою блендера перетерти сметану, кисломолочний сир і цукор до однорідної маси, додати ванільний цукор. Заварити міцну каву і вмочувати в неї печиво, а потім викладати в підготовлену ємність для десерту. Це може бути широка склянка, невеличка салатниця чи звичайна чашка. На дно посудини покласти шматочки печива, потім накрити сирним кремом, і знову шар печива, а потім крем. Какао просіяти на поверхню крему через ситечко. Тірамісу готовий.

Десерт із лаваша

Інгредієнти:

  • 400 грамів вареного згущеного молока,
  • 100 грамів вершкового масла,
  • склянка горіхів,
  • тонкий лаваш.

Приготування:

Масло потримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Горіхи подрібнити за допомогою качалки і перемішати їх зі згущеним молоком і м’яким маслом. Лаваш помазати отриманою масою, тугенько закрутити рулетом і помістити в холодильник на годину. Порізати шматочками і смакувати.

Швидке сирно-яблучне суфле

Інгредієнти:

  • 200 грамів кисломолочного сиру,
  • яйце,
  • яблуко і за бажанням родзинки.

Приготування:

Кисломолочний сир краще декілька разів перекрутити через м’ясорубку. Потерти яблуко на крупній тертці, додати сир, яйце і гарненько все вимішати. Підготувати формочки, які можна використовувати в мікрохвильовці. Викласти отриману суміш у формочку, заповнивши її до самого верху. Помістити в мікрохвильову піч на 6-7 хвилин. А можна запекти суфле в духовці. Готовність перевірити, натиснувши пальцем на поверхню суфле. Якщо слід залишається, отже потрібно ще трішки допекти.

Десерт із сиру і ананасів

Інгредієнти:

  • 250 грамів кисломолочного сиру,
  • по півсклянки молока, сметани і цукрової пудри,
  • 15 грамів желатину,
  • 10 грамів ванільного цукру,
  • 3 кільця консервованого ананаса.

Приготування:

У молоко додати желатин і залишити на деякий час щоб набух, а потім підігріти, але не доводити до кипіння. Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і цукор збити до однорідної пишної маси. Повільно влити молоко з розчиненим желатином, ретельно перемішати і додати ананас, порізаний кубиками, знову вимішати. Отриману сирну масу викласти в невеличкі формочки, які потрібно відправити в холодильник на 4 години. Десерт можна їсти як з формочки, так і перевернути його на іншу тарілочку, прикрасити фруктами чи шоколадом. Для того, щоб легко дістати десерт і не пошкодити його, варто формочку вмочити у гарячу воду, а потім перевернути.

Низькокалорійний десерт

Інгредієнти:

  • 500 грамів нежирного кисломолочного сиру,
  • 100 мілілітрів молока,
  • по 2 столові ложки меду і какао,
  • 20 грамів желатину.

Приготування:

Желатин залити водою і залишити на півгодини, щоб він набухнув. Молоко, мед, какао і желатин поставити на невеликий вогонь, постійно помішувати, та не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати кисломолочний сир і за допомогою блендера перемішати до однорідної маси. Розлити по формочках і поставити в холодильник на 4 години, а краще на цілу ніч. Десерт готовий. Прикрасити можна ягодами і фруктами.

Карамелізовані банани

Інгредієнти:

  • 5 бананів,
  • 1 апельсин,
  • 50 грамів вершкового масла,
  • 2 столові ложки подрібнених горіхів,
  • 1 столова ложка рому або коньяку,
  • 3-4 столові ложки коричневого цукру,
  • 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха.

Приготування:

У сковорідці розтопити масло, додати цукор, мускатний горіх, перемішати і тримати на середньому вогні, поки не розчиниться цукор. Почистити банани, розрізати їх навпіл, покласти в сковорідку до карамелі зрізом донизу. Готувати на мінімальному вогні декілька хвилин, після чого викласти на тарілку. В іншу сковорідку видушити сік апельсина і додати цедру, готувати на середньому вогні до стану сиропу, влити ром, вимішати і зняти з плити. Банани полити отриманим апельсиновим сиропом і посипати горіхами. Найкраще подавати з кульками морозива. Смачного!

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепти десертів, які можна приготувати нашвидкоруч