Хочете потішити себе чимось солоденьким, але немає бажання проводити багато часу на кухні – вам допоможе добірка рецептів простих десертів.
Швидкий тірамісу
Інгредієнти:
- 200 грамів кисломолочного нежирного сиру,
- 200 грамів пісочного печива,
- 100 грамів сметани,
- 50 грамів цукру,
- чайна ложка кави, какао і ванільний цукор.
Приготування:
За допомогою блендера перетерти сметану, кисломолочний сир і цукор до однорідної маси, додати ванільний цукор. Заварити міцну каву і вмочувати в неї печиво, а потім викладати в підготовлену ємність для десерту. Це може бути широка склянка, невеличка салатниця чи звичайна чашка. На дно посудини покласти шматочки печива, потім накрити сирним кремом, і знову шар печива, а потім крем. Какао просіяти на поверхню крему через ситечко. Тірамісу готовий.
Десерт із лаваша
Інгредієнти:
- 400 грамів вареного згущеного молока,
- 100 грамів вершкового масла,
- склянка горіхів,
- тонкий лаваш.
Приготування:
Масло потримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Горіхи подрібнити за допомогою качалки і перемішати їх зі згущеним молоком і м’яким маслом. Лаваш помазати отриманою масою, тугенько закрутити рулетом і помістити в холодильник на годину. Порізати шматочками і смакувати.
Швидке сирно-яблучне суфле
Інгредієнти:
- 200 грамів кисломолочного сиру,
- яйце,
- яблуко і за бажанням родзинки.
Приготування:
Кисломолочний сир краще декілька разів перекрутити через м’ясорубку. Потерти яблуко на крупній тертці, додати сир, яйце і гарненько все вимішати. Підготувати формочки, які можна використовувати в мікрохвильовці. Викласти отриману суміш у формочку, заповнивши її до самого верху. Помістити в мікрохвильову піч на 6-7 хвилин. А можна запекти суфле в духовці. Готовність перевірити, натиснувши пальцем на поверхню суфле. Якщо слід залишається, отже потрібно ще трішки допекти.
Десерт із сиру і ананасів
Інгредієнти:
- 250 грамів кисломолочного сиру,
- по півсклянки молока, сметани і цукрової пудри,
- 15 грамів желатину,
- 10 грамів ванільного цукру,
- 3 кільця консервованого ананаса.
Приготування:
У молоко додати желатин і залишити на деякий час щоб набух, а потім підігріти, але не доводити до кипіння. Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і цукор збити до однорідної пишної маси. Повільно влити молоко з розчиненим желатином, ретельно перемішати і додати ананас, порізаний кубиками, знову вимішати. Отриману сирну масу викласти в невеличкі формочки, які потрібно відправити в холодильник на 4 години. Десерт можна їсти як з формочки, так і перевернути його на іншу тарілочку, прикрасити фруктами чи шоколадом. Для того, щоб легко дістати десерт і не пошкодити його, варто формочку вмочити у гарячу воду, а потім перевернути.
Низькокалорійний десерт
Інгредієнти:
- 500 грамів нежирного кисломолочного сиру,
- 100 мілілітрів молока,
- по 2 столові ложки меду і какао,
- 20 грамів желатину.
Приготування:
Желатин залити водою і залишити на півгодини, щоб він набухнув. Молоко, мед, какао і желатин поставити на невеликий вогонь, постійно помішувати, та не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати кисломолочний сир і за допомогою блендера перемішати до однорідної маси. Розлити по формочках і поставити в холодильник на 4 години, а краще на цілу ніч. Десерт готовий. Прикрасити можна ягодами і фруктами.
Карамелізовані банани
Інгредієнти:
- 5 бананів,
- 1 апельсин,
- 50 грамів вершкового масла,
- 2 столові ложки подрібнених горіхів,
- 1 столова ложка рому або коньяку,
- 3-4 столові ложки коричневого цукру,
- 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха.
Приготування:
У сковорідці розтопити масло, додати цукор, мускатний горіх, перемішати і тримати на середньому вогні, поки не розчиниться цукор. Почистити банани, розрізати їх навпіл, покласти в сковорідку до карамелі зрізом донизу. Готувати на мінімальному вогні декілька хвилин, після чого викласти на тарілку. В іншу сковорідку видушити сік апельсина і додати цедру, готувати на середньому вогні до стану сиропу, влити ром, вимішати і зняти з плити. Банани полити отриманим апельсиновим сиропом і посипати горіхами. Найкраще подавати з кульками морозива. Смачного!
Джерело: Порадник