Інгредієнти
Для тіста (діаметр форми 30х18):
- 1,5 ст. борошна
- 2 ст. л. цукрового піску
- 100 г маргарину
- 50 г сметани
- 1 жовток
- ¼ ст. л. соди
Для сирного шару
- 250 г м’якого однорідного сиру (якщо сир зернистий, протерти через сито)
- 1/3 ст. цукру
- 1 жовток
- ванілін
Для яблучного шару
- 4-5 середніх яблук
- кориця
Для безе (або суфле)
- 2 білки від великих яєць
Рецепт приготування
Розігріваємо духовку до 180-190 °. З’єднуємо жовток, цукровий пісок, розтоплений вершковий маргарин, сметану, розпушувач; змішуємо до однорідного стану.
У суміш просіюємо борошно, замішуємо м’яке пісочне тісто.
Розподіляємо тісто за формою, робимо невисокі бортики, проколюємо виделкою.
Для приготування сирної маси розтираємо сир з цукровим піском, жовтком, ваніліном, згущеним молоком (не обов’язково).
Розподіляємо сирну масу поверх пісочної.
Очищаємо яблука від шкірки (не обов’язково) і від насіння, нарізаємо на тонкі часточки.
Рівномірно викладаємо яблучні дольки поверх сирного шару, обсипаємо корицею.
Випікаємо 25-30 хвилин.
Тим часом готуємо бізе: збиваємо білки, окропивши лимонним соком, поступово додаємо цукровий пісок. Для суфле досить пари ложок цукру, а для бізе цукру потрібно більше. У будь-якому випадку, білки треба збивати до щільних стійких піків на повільній швидкості міксера.
Викладаємо білкову масу поверх готового пирога і випікаємо ще 10 або 15 хвилин (вогонь зменшити до 170 °).
Готовому пирогу даємо охолонути. Нарізаємо остиглий пиріг на порційні шматочки.
Їжте на здоров’я!