Еклери, рецепт який ПЕРЕВІРЕНИЙ роками

Еклери, від одної тільки назви пробуджується апетит, і всі смакові рецептори. Ось скажу вам відразу, ніколи не відчувала труднощів з їх приготуванням, тому-що у мене є старий сімейний рецепт, який вже ніхто не пам`ятає звідки взявся, але він мене не підводить ніколи. Я назвала цей рецепт – «Еклери, які вийдуть у всіх».

Складові:

тісто:

  • вода – 1 склянка;
  • сіль – щіпка;
  • маргарин – 125 грам;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 6 штук.

крем:

  • молоко – 0,5 літра;
  • яйце – 2 штуки;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • крохмаль – 2 столові ложки;
  • масло – 200 грам.

глазур:

  • сметана – 2 столові ложки;
  • цукор – 0,5 стакан;
  • масло вершкове – 50 грам;
  • какао – 2 столові ложки.

Еклери. покроковий рецепт

У каструлю налийте стакан води, додайте дрібку солі, маргарин і закип`ятіть. Коли вся маса закипить, перемішайте і потихеньку додайте склянку борошна, весь час помішуючи. Зніміть суміш з вогню, і додайте яйця, поступово розбиваючи кожне. Готове тісто не має буде густим, а повинно тягнуться за ложкою.

Деко змастити маслом, і ложкою змоченою у воді, або за допомогою кондитерського мішка, викладати тісто на деко. Відправляємо тісто в попередньо розігріту духовку до 180 ° С, і випікаємо 40 хвилин. Поки еклери печуться, духовку не відкривати.

Приготуйте крем, для цього в каструлі нагрійте молоко, але не кип`ятіть. Окремо збийте яйця з цукром, додайте борошно, і крохмаль. Молоко, яке підігрілось, що не на закипіло, але знаходиться на вогні, вводимо масу, постійно помішуючи.

Коли маса стане однорідною, остудіть, і додайте масло кімнатної температури, перемішайте.

Приготуйте глазур. У ковшику розтопіть вершкове масло, додайте сметану, цукор і какао. Безперервно помішуючи, доведіть масу до однорідного стану. Коли тісто повністю охолоне начинити його кремом будь-яким зручним для вас способом.

Можна розрізати еклер навпіл, викласти крем, і просто накрити другою половинкою, а можна зробити невеликий отвір, і за допомогою кондитерського мішка ввести крем. Зверху еклери полийте глазур`ю.

Усе! Чудовий світової десерт на вашому столі. Спробували, правда смачно? І не так вже й складно. Смачного!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Еклери, рецепт який ПЕРЕВІРЕНИЙ роками