Еклери, від одної тільки назви пробуджується апетит, і всі смакові рецептори. Ось скажу вам відразу, ніколи не відчувала труднощів з їх приготуванням, тому-що у мене є старий сімейний рецепт, який вже ніхто не пам`ятає звідки взявся, але він мене не підводить ніколи. Я назвала цей рецепт – «Еклери, які вийдуть у всіх».
Складові:
тісто:
- вода – 1 склянка;
- сіль – щіпка;
- маргарин – 125 грам;
- борошно – 1 склянка;
- яйце – 6 штук.
крем:
- молоко – 0,5 літра;
- яйце – 2 штуки;
- цукор – 1 склянка;
- борошно – 2 столові ложки;
- крохмаль – 2 столові ложки;
- масло – 200 грам.
глазур:
- сметана – 2 столові ложки;
- цукор – 0,5 стакан;
- масло вершкове – 50 грам;
- какао – 2 столові ложки.
Еклери. покроковий рецепт
У каструлю налийте стакан води, додайте дрібку солі, маргарин і закип`ятіть. Коли вся маса закипить, перемішайте і потихеньку додайте склянку борошна, весь час помішуючи. Зніміть суміш з вогню, і додайте яйця, поступово розбиваючи кожне. Готове тісто не має буде густим, а повинно тягнуться за ложкою.
Деко змастити маслом, і ложкою змоченою у воді, або за допомогою кондитерського мішка, викладати тісто на деко. Відправляємо тісто в попередньо розігріту духовку до 180 ° С, і випікаємо 40 хвилин. Поки еклери печуться, духовку не відкривати.
Приготуйте крем, для цього в каструлі нагрійте молоко, але не кип`ятіть. Окремо збийте яйця з цукром, додайте борошно, і крохмаль. Молоко, яке підігрілось, що не на закипіло, але знаходиться на вогні, вводимо масу, постійно помішуючи.
Коли маса стане однорідною, остудіть, і додайте масло кімнатної температури, перемішайте.
Приготуйте глазур. У ковшику розтопіть вершкове масло, додайте сметану, цукор і какао. Безперервно помішуючи, доведіть масу до однорідного стану. Коли тісто повністю охолоне начинити його кремом будь-яким зручним для вас способом.
Можна розрізати еклер навпіл, викласти крем, і просто накрити другою половинкою, а можна зробити невеликий отвір, і за допомогою кондитерського мішка ввести крем. Зверху еклери полийте глазур`ю.
Усе! Чудовий світової десерт на вашому столі. Спробували, правда смачно? І не так вже й складно. Смачного!