Швидко-швидко побігло літо, і ось вже встигла своя полуничка. І звичайно ж, з неї гріх не зробити смачний десерт – галаретку. Я пропоную зовсім не складний в приготуванні і дуже смачний десерт. У нас в сім’ї це улюблене блюдо, і роблю я його великою порцією. Можна все зменшити для проби.
Складові
- Сметана – 1 літр (беремо будь-яку, у мене 20%);
- Желатин – 4 ст. ложки (з верхом, з запасом);
- Цукор – 1,5 склянки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Полуниця свіжа – 600 г (на ваш розсуд).
Приготування
Замочуємо желатин в 0,5 склянки кип’яченої води на 30-40 хвилин. Тим часом готуємо полуницю: миємо, обриваємо чашечки і злегка підсушують. Велику ягоду ріжу навпіл.
Розпускаємо желатин на тихому вогні, не доводячи до кипіння, і даємо охолонути до кімнатної температури.
У ємність виливаємо сметану, додаємо цукор і ванілін і збиваємо, щоб цукор розчинився.
І тонкою цівкою вливаємо желатин, продовжуючи збивати ще 1-2 хвилини.
Виливаємо суміш у заздалегідь підготовлену форму (краще роз’ємну, у мене скляна) і тут же кидаємо ягоди, намагаючись їх втопити.
Злегка струшуємо, щоб ягідки «сховалися», і ставимо в холодильник (краще на ніч).
У потрібний момент виймаємо форму, прикрашаємо … і дивуємо гостей.
Цей десерт нікого не залишить байдужим. Готується швидко (не рахуючи охолодження) і так само швидко з’їдається. Ми його готуємо вже багато років, жодне свято не обходиться без нього. Взимку робимо з заморожених ягід.
Спробуйте, якщо ніколи не робили, – не пошкодуєте.
Джерело: poradnik.net.ua