Гарбузовий сік на зиму

Щороку консервую щонайменше 50 л такого смачного та корисного гарбузового соку. Це мій коронний напій! Він завжди є на святковому столі для гостей, а також вся моя сім’я з превеликим задоволенням любить ним посмакувати.

Інгредієнти

  • 3,5 кг гарбуза,
  • 5 л води,
  • 0,5 л цукру,
  • 2 ч. ложки лимонної кислоти.

Приготування

Гарбуз нарізати невеликими шматками. Скласти в емальований посуд та залити водою. Кип’ятити 10 хв. Дати трохи охолонути. Підготувати густе ситечко, у мене — два. Зцідити воду через сито в окрему посудину, щоб туди не потрапили шматочки м’якоті. Подрібнити варений гарбуз блендером. Використання блендера — обов’язкове, інакше не досягнете однорідної маси без вкраплень м’якоті. З’єднати зціджену воду та пюре, додати цукор, лимонну кислоту та, помішуючи, прокип’ятити сік 2-3 хв. Охолодити та можна пити.

Для консервування кип’ятити сік 20 хв, розлити одразу гарячим в банки, закатати та закутати до повного охолодження.

Виходить 7,5 л соку. Це — базовий рецепт. Можна додати, наприклад, ще яблука чи моркву.

Рецептом поділилася Alla Afanasenko

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Гарбузовий сік на зиму