Готуємо іспанські “Чуррос” до сніданку

“Чуррос” – це солодка обсмажена випічка із заварного тіста. Батьківщиною “чуррос” вважається Іспанія, де її традиційно подають на сніданок.

Інгредієнти:

  • 250 мілілітрів води;
  • 180 грамів борошна;
  • 125 мілілітрів молока;
  • 1 яєчний білок;
  • 2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі;
  • олія.

Приготування:

В каструлю вилити воду, додати молоко, сіль і цукор, поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до кипіння.

Просіяти муку і додати в каструлю до рідких інгредієнтів, все ретельно перемішати до утворення однорідної маси і зняти з вогню.

Залишити на деякий час, щоб маса охолонула і потім швидко замісити тісто, щоб процес замішування тривав не більше 2 хвилин.

Додати в тісто яєчний білок і знову вимісити, щоб тісто було однорідним, але щільним і гладеньким.

Готове тісто набрати в кондитерський шприц, за допомогою якого отримаємо потрібного розміру палички.

У глибоку сковорідку налити багато олії і розігріти. Замість сковорідки можна використовувати фритюрницю.

На розігріту сковорідку з олією видавити кондитерським шприцом тісто у формі палички, зрізуючи ножицями, формуючи печиво потрібної довжини.

Можна заготувати перед смаженням палички, а можна їх видавлювати відразу в сковорідку.

Готові чуррос покласти на серветки або рушничок, щоб позбутися зайвої олії.

Подавати можна разом із розтопленим шоколадом, або горіховою пастою з какао. Смачного!

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Готуємо іспанські “Чуррос” до сніданку