“Чуррос” – це солодка обсмажена випічка із заварного тіста. Батьківщиною “чуррос” вважається Іспанія, де її традиційно подають на сніданок.
Інгредієнти:
- 250 мілілітрів води;
- 180 грамів борошна;
- 125 мілілітрів молока;
- 1 яєчний білок;
- 2 столові ложки цукру;
- дрібка солі;
- олія.
Приготування:
В каструлю вилити воду, додати молоко, сіль і цукор, поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи довести до кипіння.
Просіяти муку і додати в каструлю до рідких інгредієнтів, все ретельно перемішати до утворення однорідної маси і зняти з вогню.
Залишити на деякий час, щоб маса охолонула і потім швидко замісити тісто, щоб процес замішування тривав не більше 2 хвилин.
Додати в тісто яєчний білок і знову вимісити, щоб тісто було однорідним, але щільним і гладеньким.
Готове тісто набрати в кондитерський шприц, за допомогою якого отримаємо потрібного розміру палички.
У глибоку сковорідку налити багато олії і розігріти. Замість сковорідки можна використовувати фритюрницю.
На розігріту сковорідку з олією видавити кондитерським шприцом тісто у формі палички, зрізуючи ножицями, формуючи печиво потрібної довжини.
Можна заготувати перед смаженням палички, а можна їх видавлювати відразу в сковорідку.
Готові чуррос покласти на серветки або рушничок, щоб позбутися зайвої олії.
Подавати можна разом із розтопленим шоколадом, або горіховою пастою з какао. Смачного!
Джерело: Порадник