Сир «Філадельфія» поєднувати можна з овочами, зеленню, червоною слабосоленою рибою. А який вишуканий смак він надає при випіканні. Той, кому одного разу довелося спробувати чізкейк, точно знає, як це смачно. Але сир не можна назвати дешевим, тому найкраще можна приготувати його і вдома. За запропонованим нижче рецептом сир вийде смачним і йому навіть можна позмагатися з магазинним.
Інгредієнти на 200 грам сиру:
- кефір 2,5% ½ літри;
- сіль 1 ч. ложка;
- цукор 1 ч. ложка;
- лимонний сік 1 ч. ложка;
- яйця перепелині 4 шт. (Можна замінити 1 курячим);
- молоко 3,6% 1 літри.
Як приготувати:
1. Слід закип’ятити молоко, після цього зняти з плити і додати сіль з цукром. Все добре перемішуємо. Не перестаючи помішувати, поступово вливаємо теплий кефір до стану, поки не згорнеться молоко.
2. Над каструлею поставити друшляк, його накрити 4 шарами марлі і на неї вилити попередньо приготовану суміш.
3. Дати стекти сироватці протягом 15 хвилин. За цей час потрібно перемішати суміш кілька разів.
4. З соком лимону збити перепелині яйця до утворення піни.
5. Збивати яйця продовжуємо і додаємо по ложці сирної маси. Після цього добре збити до отримання повітряного однорідного стану.
6. Суміш із сиру перелити в ємність і поставити в холодильник на 12 годин до повного охолодження.
7. Наш сир готовий до вживання.