Як приготувати домашній зефір

Рецепт приготування сливового зефіру, який може стати улюбленим десертом у вашій родині.

Звичайно, зефір можна купити в магазині, але завжди приємно приготувати його для дітей і чоловіка. До того ж він може бути прекрасним подарунком, якщо красиво упакувати його.

Інгредієнти:

  • Стиглі сливи без кісточок – 450 г
  • Білки – 2 шт.
  • Цукор – 550 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 100 г
  • Листовий желатин – 24 г

Спосіб приготування:

Сливи наріжте. Перемішайте в каструлі з 50 г цукру. Накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні, періодично помішуючи, до м’якості слив, 20 хвилин. Якщо сливи дуже соковиті, злийте надлишки соку. Подрібніть сливи блендером в пюре.

Квадратну форму застеліть папером для випічки. Присипте дно тонким шаром суміші з цукрової пудри і крохмалю. Желатин залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин.

У сотейнику змішати цукор, що залишіть сироп до температури 125 °C.

Одночасно збийте білки в стійку піну. Коли сироп буде готовий, змішайте його з віджатим желатином і сливовим пюре.

При постійному збиванні поступово влийте отриману суміш до білків. Збивайте масу до загущення та однорідності. Вилийте її в форму і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години.

Коли зефір застигне, розстеліть на столі аркуш паперу для випічки, присипте його залишками цукрової пудри і крохмалю.

Перевернувши, перекладіть шар зефіру. Використовуючи великий гострий ніж, розріжте зефір на невеликі смужки або квадрати.

Джерело: Ukr.Media.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як приготувати домашній зефір