Тістечко «Сметанник» – смак дитинства зі шкільної їдальні!

Пропонуємо рецепт для вас, ласуни: смак цього десерту неможливо забути навіть через 30 років! Тістечко «Сметанник» – це приємні спогади дитинства!

Склад продуктів

Тісто 1:

  • курячі яйця – 2 штуки,
  • цукор – 150 грам,
  • сметана – 150 грам,
  • масло вершкове (м’яке) – 100 грам,
  • екстракт ванілі – 1 чайна ложка,
  • сіль – ¼ чайної ложки,
  • розпушувач – 10 грам,
  • борошно – 220 грам.

Для тіста 2:

  • яйця – 2 штуки,
  • цукор – 150 грам,
  • сметана – 150 грам,
  • масло вершкове (м’яке) – 100 грам,
  • екстракт ванілі – 1 чайна ложка,
  • сіль – ¼ чайної ложки,
  • розпушувач – 10 грам,
  • какао – 60 грам,
  • борошно – 160 грам.

Сметанний крем:

  • сметана 25% – 550 грам,
  • цукрова пудра – 125 грам,
  • екстракт ванілі – 1 чайна ложка.

Процес приготування

Починаємо з підготовки тіста. У миску розбиваємо яйця, кладемо цукор, сіль і добре збиваємо міксером до пишної маси.
Сюди ж додаємо ваніль, м’яке вершкове масло, добре перемішуємо і кладемо сметану. Перемішуємо, просіюємо борошно і розпушувач прямо в миску.

Замішуємо тісто швидко і не довго: таке тісто не любить довгого замішування. Форму для випічки застилає пергаментним папером, промазуємо папір олією  і викладаємо тісто, розрівнюємо його.

Форму ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Поки перший корж випікається, готуємо тісто для другого коржа. Все так само, тільки муки беремо менше і додаємо какао. Перший корж дістаємо з духовки, перевіряємо шпажкою на готовність і перекладаємо з форми на решітку.

А в форму знову стелимо пергамент, змащуємо олією, викладаємо корж з какао, розрівнюємо тісто і ставимо форму в духовку: з тим же режимом.

Готуємо сметанний крем. У сметану додаємо цукрову пудру і ваніль, все добре перемішуємо вінчиком. Крем готовий!

Коли коржі охолонуть, зрізаємо верхівки: для того, щоб коржі краще просочилися кремом. Обрізки від коржів не викидаємо: вони нам стануть в нагоді для крихти.

Коржі з’єднуємо і підрівнюємо, зрізуючи боковинки, краю: відразу у двох коржів. Обрізки подрібнюємо блендером.

На перший корж викладаємо половину крему, кладемо другий корж (шоколадний) і зверху промазуємо кремом. Рівняємо і верх, і боки. Зверху насипаємо крихту рівним шаром.

Торт ставимо в холодильник на 5-6 годин. Але, якщо вам треба раніше, то залиште його на столі при кімнатній температурі: так він теж добре просочиться.

Краса, та й годі. Коржі вийшли високі, крему багато! А смак! Смак приголомшливий! Тістечка «Сметанник» вдалися на славу! Балуйте своїх близьких такою смакотою! Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тістечко «Сметанник» – смак дитинства зі шкільної їдальні!