Як припинити поглинати негативну енергію інших людей

Симпатія — це здатність відчувати співчуття до інших людей. Емпатія йде далі. Бути чутливою людиною означає, що ви володієте здатністю не тільки розпізнавати емоції інших людей, але і самі переживаєте їх, ніби вони ваші власні.

Найчастіше занадто чутливі люди пропускають через себе багато болю, що заподіює їм сильне страждання. Це ранить їх емоційно і заважає нормально жити.

Якщо вам колись доводилося перебувати в кімнаті з негативно налаштованою людиною, ви знаєте, наскільки відчутними можуть бути її емоції. У цей момент можна відчути, як вся її важка енергетика просочується до вас, і ваш настрій опускається до нуля.

Уміння захищатися від такої токсичної енергії – дуже важливий життєвий інструмент, так як емоційний настрій, який ви відчуваєте впливає на ваш розумовий, фізичний і духовний стан.

Ось 5 способів, щоб захистити себе від впливу людей з негативною енергетикою.

1. Ви не можете догодити всім.

Якщо хтось скаржиться на вас, пліткує за вашою спиною або грубо розмовляє з вами, не приймайте це близько до серця і не зациклюйтеся на спробах переконати у своїй правоті. Це лише дозволить цій людині підживитись вашою енергією і зробить вас енергетично і емоційно залежним від її думки.

Ставитеся до себе з повагою і зрозумійте, що це абсолютно нормально, якщо ви комусь не подобаєтеся. Різні люди мають свої симпатії і антипатії. Краще навчіться любити себе. Ця любов буде діяти, як захисне поле навколо вашої особистості.

2. Навчіться говорити «НІ».

Якщо до вас прийшов гість, ви дозволите йому зайти в брудному взутті в ваш будинок, чи ж вимагаєте, щоб він зняв та почистив взуття, перш ніж він увійде у ваш особистий простір? Якщо ви запросите когось повечеряти з вами один раз, а він буде з’являтися до вас щовечора протягом усього місяця? А якщо він взагалі вирішить залишитися жити у вас, так, як йому так зручніше добиратися до роботи? І все це, природно, без вашого запрошення.

Щедрість – це прекрасна якість, але є певна межа, якої необхідно дотримуватися, щоб вас не розтоптали. Не віддавай себе на поталу емоційним вампірам, скептично налаштованим людям і дармоїдам. Встановлюйте кордони і захищайте їх!

Це ваше життя. Ваше тіло, простір і особистий час — це ваші священні храми, тому ретельно вибирайте тих людей, яким буде дозволено доступ до них. Немає нічого поганого в тому, щоб говорити «ні» так часто, як ви вважаєте за потрібне. Встановіть чіткі стандарти того, що ви очікуєте від інших, перш ніж дозволити їм зайняти місце у вашому житті.

3. Припиніть годувати звіра.

Вище було вжито термін «емоційні вампіри». Мова йде про паразитичних осіб, які буквально харчуються вашою увагою і прихильністю, залишаючи вас емоційно спустошеним. Перш ніж почати вкладати в цих людей свої емоції, подумайте про те, що в кінцевому підсумку ви втратите всю свою енергію, не зробивши навіть кроку в бік вирішення їх проблем. Ви ніколи не зможете задовольнити спрагу вашої любові, якщо вони сповнені рішучості відчувати і вести себе, як жертва.

Ви можете запропонувати свою підтримку тим, хто її потребує: другу чи навіть незнайомій людині. Але постарайтеся не випустити з уваги той момент, коли ваші зусилля почнуть ставати зайвими або коли люди, що закликають вас до допомоги, більше стануть схожими на суперників, які борються за вашу увагу.

Ви не зобов’язані вирішувати проблеми інших людей, особливо, коли вони самі не хочуть цього. Вони просто хочуть, щоб їх нескінченно шкодували. Тому ви повинні знати, коли потрібно піти! Коли ви відчуєте, що ваші внутрішні ресурси виснажуються, просто відійдіть в бік і залиште все як є. Немає нічого поганого в тому, що ви відмовляєтеся брати участь у чиїсь надуманій драмі.

4. Повернення до природи.

Іноді вам дійсно потрібен перепочинок від усіх людей, які вас оточують. Тому візьміть вихідні, день чи навіть годину, і вирушайте кудись погуляти на природу. Нехай звуки природи замінять вам потік балаканини сучасного світу. Зверніть увагу на простоту світу природи і на те, як гармонійно співіснують одне з одним рослинний і тваринний світи.

Дихайте глибоко, налаштуйтеся на медитацію. Сконцентруйтеся на тому, щоб наповнювати своє тіло свіжим повітрям і підняти настрій. І коли ви повернетеся в повсякденне життя, ви відчуєте себе бадьорим і захищеним від поглинання негативної енергії оточуючих людей.

5. Візьміть відповідальність за свої думки і емоції.

Ви несете повну відповідальність за стан свого внутрішнього світу. І якщо якийсь його аспект не збалансований, ви завжди можете це виправити. Ви володієте найсильнішим впливом на самого себе, і ця влада набагато сильніша впливу інших людей.

Як тільки ви вирішите відповідати за свої почуття, ви звільните себе від впливу оточуючих. Коли ви впевнені у тому, хто ви і як хочете відчувати себе, іншим людям буде дуже складно порушити вашу душевну рівновагу.

Здійсніть свідомий вибір і змініть своє життя на краще. Вибирайте для себе лише ті ситуації, які підвищують кількість вашої позитивної енергії. Навчіться любити себе, і тоді ви обов’язково знайдете в собі сили сказати «ні», коли це необхідно, і покинути ту групу людей, яка вам не підходить.

Пам’ятайте, що ви несете відповідальність за своє життя. Зробіть це для себе, і зробіть це добре!

Переклад з веб-сайта: healthy-holistic-living

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як припинити поглинати негативну енергію інших людей