Хочете здобної випічки? Тоді збережіть собі цю добірку рецептів для булочок!

З такими швидкими рецептами знайти час на домашню випічку зможе навіть  зайнята господиня! Збережи рецепти!

1. Булочки на йогурті

Складові:

350г борошна,
300г йогурту,
1 ст.л. олії,
по 2 ч.л. цукру і розпушувача,
1,5 ч.л. солі.

Приготування:

Перемішати борошно, сіль, розпушувач, цукор. Перемішати йогурт і олію, частинами всипати в цю суміш борошняну і замісити тісто. Укласти тісто на припудрену борошном поверхню. Розділити на 8-10 однакових частин, сформувати булочки, укласти їх на застелене пергаментом деко.

Можна перед цим обваляти булочки в цукрі. Випікати в розігрітій до 210-220 градусів духовці протягом 20-25 хв або до готовності і зарум′янювання. Можна додати в такі булочки сухофрукти, ваніль. Якщо хочеться щоб вони були несолодкими, то підійдуть трави, насіння, мак, кунжут.

2. Булочки на молоці

Складові:

2 склянки борошна,
2/3 склянки молока,
1/3 склянки олії,
3 ч.л. розпушувача,
½ ч.л. солі.

Приготування:

Заздалегідь включити духовку на 220 градусів. Змішати борошно з розпушувачем і сіллю (можна додати цукор для солодких булочок або прованські трави, орегано, базилік). З’єднати з рідкими інгредієнтами і перемішати.

Сформувати з тіста невеликий круглий коржик близько 3-4 см заввишки. За допомогою формочки або склянки вирізати з тіста булочки. Випікати близько 20 хв або до зарум’янювання, поставивши відразу в розігріту духовку. Зверху такі булочки в солодкому варіанті можна посипати цукром (краще – коричневим).

3. Булочки на кефірі і вершковому маслі

Складові:

400г борошна,
100г цукру,
250мл кефіру,
175 г вершкового масла розм’якшеного,
¾ ч.л. солі,
по ½ ч.л. розпушувача і соди.

Приготування:

Духовку заздалегідь нагріти до 220 градусів. Борошно просіяти, перемішати з розпушувачем, содою, сіллю. Покласти масло, розтерти виделкою у велику крихту. Влити кефір і відразу перемішати. Половину тіста скачати в кулю, приплюснути його в коржик.

За допомогою келиха або формочок вирізати 6 булочок, або розрізати коло на 6 трикутничків. Те ж повторити з рештою тіста. Укласти булочки на застелене пергаментом деко. Запікати 12 хв або до зарум’янювання. При бажанні верх булочок можна змастити кефіром і посипати цукром.

4. Булочки на дріжджах

Складові:

20-25 ст.л. пшеничного борошна просіяного,
1 склянка молока,
¼ склянки олії,
½ склянки води,
1,5 ч.л. сухих дріжджів,
½ ч.л. солі без гірки,
цукор за смаком.

Приготування:

Перемішати у воді дріжджі, всипати 2 ст.л. борошна. У теплі залишити до бродіння, можна поставити склянку в миску з теплою водою. Включити духовку на 200 градусів. Дріжджову масу влити у велику миску, влити молоко і олію, додати цукор і сіль, перемішати. Потім замісити тісто, поступово підсипаючи борошно – тісто має стати м’яким, але не липким.

Розділити тісто на кульки по 50г, приплюснути в коржі до 2см завтовшки і викласти на змащений маслом лист. Зробити на булочках зверху насічки за допомогою ножа на всю ширину. На 5 хв залишити і після цього запекти  протягом 12-15 хв до готовності. Готові булочки швидко змастити холодною водою, накрити рушником. Приготувати такі булочки можна в несолодкому варіанті з тертою цибулею, травами або зеленню.

5. Цукрові булочки

Складові:

6¼ склянки борошна,
4 великих яйця,
1 ¾ склянки молока,
¾ склянки розм’якшеного вершкового масла,
¼ склянки цукру,
1 ст.л. розпушувача.

Приготування:

Як приготувати цукрові швидкі булочки. Нагріти духовку до 240 градусів, застелити деко пергаментом. Перемішати борошно, сіль, розпушувач і цукор. У серединці зробити ямку, влити в неї масло, руками замісити тісто. 3 яйця збити з молоком, влити до борошняної маси, перемішати.

На припудреній борошном поверхні розкачати тісто в пласт 2,5 см завтовшки, вирізати булочки, укласти їх на деко. Останнє яйце збити, обмазати булочки, посипати зверху цукром і запекти  протягом 12-15 хв або до готовності. Готові булочки остудити на решітці.

Зробити булочки з будь-якого із запропонованих рецептів можна ще смачніше – просто додайте в тісто будь-які сухофрукти або горішки.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Хочете здобної випічки? Тоді збережіть собі цю добірку рецептів для булочок!