Хрусткі огірки на зиму: ТОП-5 рецептів

Покроковий рецепт приготування хрустких огірків без оцту

Інгредієнти:

  • Огірок – 500 г;
  • Виноград 100 г;
  • Перець гострий 0,3 шт. ;
  • Листя винограду 5 шт. ;
  • Часник 2 зубчики;
  • Листя хрону – 0,3 шт.;
  • Кріп – 2 гілочки;
  • Сіль – 1 ст.л. ;
  • Цукор 2 ст.л .;
  • Духмяний перець горошком – 5 шт .;
  • Чорний перець горошком – 5 шт .;
  • Лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати

  1. Огірки добре промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3 години.
  2. Листя винограду, частину листа хрону, кріп крупно нарізаємо і половину зелені викладаємо на дно стерилізованої банки.
  3. Наповнюємо банку огірками. Вільний простір заповнюємо ягодами винограду кислих сортів і скибочками гострого перцю.
  4. Зверху викладаємо залишки зелені, нарізаний часник і заливаємо огірки окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 7-10 хвилин.
  5. Потім зливаємо рідину в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо цією рідиною огірки. Залишаємо на 7-10 хвилин.
  6. Зливаємо рідину з огірків в каструлю, ставимо каструлю на вогонь, додаємо цукор, велику сіль, перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і заливаємо ним огірки.
  7. Накрываємо банку кришкою, ставимо в каструлю з водою та стерилізуємо огірки при повільному кипінні 20 хвилин.

Потім огірки закатуємо, перевертаємо кришкою вниз й охолоджуємо.

На дно каструлі для стерилізації краще покласти рушник, інакше банки можуть тріснути

Покроковий рецепт приготування солодких хрустких огірків

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг;
  • Листя хрону;
  • Листя порічки та вишні;
  • Кріп – кілька пучків;
  • Перець чорний горошком – 56 шт.;
  • Перець червоний стручковий – за смаком;
  • Часник – 10 зубчиків.

Для маринаду:

  • вода – 4 л .;
  • сіль – 6 ст. л .;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • оцет 9% – 2 склянки.

Як приготувати

  1. Огірки заливаємо водою, нехай полежать протягом 4-5 годин, потім добре з промоваємо.
  2. Вимиту зелень викладаємо на дно банок, також за бажанням додаємо гострий перець і перець горщиком.
  3. Потім плотно утрамбовуємо в банки огірки.
  4. Кип’ятимо воду і заливаємо огірки простим окропом, залишаємо на 15 хвилин.
  5. Поки прогріваються огірочки, готуємо маринад: у воду додаємо цукор, сіль доводимо до кипіння, вливаємо оцет.
  6. З огірків зливаємо воду, заливаємо киплячим маринадом, і закочує кришками.
  7. Банки перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру. Залигаємо охолонути на 2-3 дні.

Покроковий рецепт приготування огірків з кетчупом

Інгредієнти:

  • Невеликі огірки – 3 кг;
  • Вода – 1,8 л;
  • Сіль – 2 ст. л .;
  • Оцет 9% – 1 стакан;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Кетчуп томатний / чилі – 8 ст.л .;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Кріп, суцвіття кропу – за смаком;
  • Петрушка – за смаком;
  • Перець запашний горошком – за смаком;
  • Гвоздика – 2-3 суцвіття;
  • Лавровий лист – за смаком.

Як приготувати огірки з кетчупом

Крок 1. Миємо і замочуємо огірки на 3-5 годин (саме тому вони виходять хрусткими).

Крок 2. Миємо банки і стерилізуємо кришки до них.

Крок 3. На дно кожної банки викладаємо зелень і спеції. Щільно укладаємо огірки, щоб не було порожнеч.

Крок 4. Готуємо маринад. Для цього кип’ятимо воду з цукром, сіллю і кетчупом. Для додання огіркам гостроти, використовуйте кетчуп чилі. Як тільки цукор і сіль розчиняться додаємо в нього оцет і розливаємо по банках.

Крок 5. Ставимо їх в киплячу воду на 15-20 хвилин. Як тільки огірки почнуть темніти і вода в банках закипить, тримаємо банки в каструлі ще 3 хвилини.

Крок 6. Закочуємо банки, перевертаємо і загортаємо в ковдру. Після того як банки повністю охолонуть їх можна переносити в комору.

Покроковий рецепт приготування маринованих огірків з порічкою

Інгредієнти:

  • Огірок – 500 г;
  • Порічка – 100 г;
  • Листя порічки – 3 шт.;
  • Листя вишні – 3 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кріп (суцвіття) – 2 шт .;
  • Вода з-під ошпарених огірків (для маринаду) – 250 мл;
  • Сік порічки (для маринаду) –  250 мл;
  • Цукор (для маринаду) – 2 ст.л .;
  • Сіль (для маринаду) – 1 ст.л .;
  • Перець чорний горошком (для маринаду) – 5 шт.;
  • Перець духмяний горошком (для маринаду) 5 шт .;
  • Лавровий лист (для маринаду) – 2 шт.

Як приготувати

  1. В банку кладемо листя порічки, вишні, суцвіття кропу, розрізаний часник, огірки та порічку. Двічі ошпарюємо
  2. Вливаємо в воду з-під ошпарених огірків сік порічки.
  3. Додаємо сіль, цукор, лавровий лист, чорний та духм’яний перець горошком
  4. Кип’ятимо та заливаємо маринад в банку.

Покроковий рецепт приготування консервованих огірків з аґрусом

  • Огірки – 2 кг;
  • Аґрус – 400 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Сіль – 50 г;
  • Естрагон – за смаком.

Як приготувати

  1. Миємо та обдаємо окропом огірки
  2. Заливаємо їх холодною водою.
  3. Холодні огірки укладаємо в банки разом з гілочками естрагону.
  4. Миємо аґрус, заливаємо окропом і додаємо цукор та сіль. Доводимо до кипіння
  5. Проціджуємо розчин аґрусу і протираємо його через сито
  6. Доводимо суміш аґрусу до кипіння і заливаємо огірки 3 рази. Банки закочуємо та зберігаємо в темному сухому місці.

Джерело: smachno.ua

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Хрусткі огірки на зиму: ТОП-5 рецептів