Консервовані опеньки на зиму. 10 перевірених рецептів від господинь

З опеньків можна приготувати багато смачних страв на зиму. До вашої уваги 10 перевірених рецептів від господинь: опеньки консервовані в томаті і мариновані нашвидкуруч, грибна ікра і паштет, салат і солянка з опеньками, а також опеньки солені без консервування.

Солені опеньки (рецептом поділилася Лариса ПОШПУР)

Інгредієнти

На 3 л варених опеньків

  • 0,5 л солі,
  • лавровий лист,
  • суміш перців.

Опеньки 1 раз відварити, промити. На 3 л таких грибів 0,5 л солі, лавровий лист, суміш перців. Зберігати в 10-літрових керамічних бочечках, можна в емальваному відрі, поклавши наверх марлю. Перед споживанням замочити на ніч в великій кількості води і на другий день відварити, як звичайно варите опеньки. Такі гриби мають і смак, і запах свіжих.

Опеньки в томаті (рецептом поділилася Олена ВОЙТЮК)

Інгредієнти

  • 2 кг варених опеньків,
  • по 1 кг цибулі і вареної моркви,
  • 1 л томатного соусу,
  • чорний перець,
  • грибна приправа,
  • олія для смаження.

2 кг варених опеньків всипати у чавунну каструлю. На олії притушити 1 кг цибулі (порізати кубиками), щоб була біла, і 1 кг вареної тертої моркви. Додати до опеньків. Вимішати і додати 1 л томатного соусу, чорний перець, грибну приправу. Все вимішати і тушити на малому вогні 30 хв, помішуючи. Викласти у банки і стерилізувати 30 хв.

Мариновані опеньки нашвидкуруч (рецептом поділилася Лариса ПОШПУР)

Інгредієнти

Відварені гриби. На 1-літрову банку грибів:

  • 1-2 лаврові листки,
  • 2–3 шт. духмяного перецю,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1 ч. ложка солі,
  • 50 мл оцту,
  • вода.

Відварені гриби скласти в літрову банку, поміж ними покласти 1-2 лаврові листки, 2–3 шт. духмяного перецю, зверху 1 ст. ложку цукру, 1 ч. ложку солі, 50 мл оцту. Долити водою і стерилізувати 20-25 хв , потім закрутити і вкутати.

Смачний салат з опеньків з кетчупом чилі (рецептом поділилася Лариса ПОШПУР)

Інгредієнти

  • 2 л відварених грибів,
  • 1 кг цибулі,
  • 200 г олії,
  • 100 г цукру,
  • 1,5 ст. ложки солі,
  • 50 мл оцту,
  • 300 г кетчупу чилі,
  • 150 мл томатного соусу.

1 кг цибулі протушити 10 хв на 200 г олії. Додати 100 г цукру. Додати 2 л відварених грибів (якщо дуже великі, порізати на менші шматочки), 1,5 ст. ложки солі, 50 мл оцту, 300 г кетчупу чилі, 150 мл томатного соусу. Протушити все разом 20 хв. Розкласти у банки, стерилізувати 20 хв. Виходить 6 банок по 0,5 л і 1 баночка по 0,3 л.

Ікра з опеньків на зиму без стерилізації (рецептом поділилася Ірена)

Інгредієнти

  • 2 кг опеньків,
  • по 0,5 кг моркви і цибулі,
  • 400 мл олії,
  • 15 шт. горошин чорного перцю,
  • 2 ст. ложки оцту (9%),
  • 2-3 лаврових листки,
  • сіль, перець.

Проварити гриби, обсмажити цибулю і моркву на половині олії, все разом перемолоти. Протушкувати близько 1 год, додавши горошини перцю, сіль, лавровий лист, чорний мелений перець і решту олії, постійно помішуючи. Потім влити оцет (на цьому етапі можна додати 4–6 зубців часнику) і протушкувати ще 10 хв.  Готову ікру розкласти у стерильні банки і закрутити стерильними кришками.

Опеньки консервовані з томатом (рецептом поділилася Тетяна Турчина)

Інгредієнти

  • 2 л варених грибів,
  • 0,5 л томатного соусу,
  • 1,5 скл. олії,
  • 250 г цибулі.

Цибулю дрібно порізати і протушкувати. Додати варені гриби, решту складників, сіль за смаком, тушкувати в каструлі 40-45 хв. Потім розкласти в банки і стерилізувати 20-25 хв.

Солянка з опеньками (рецептом поділилася Світлана Заєц)

Інгредієнти

  • 1 відро сирих опеньків,
  • 5 кг капусти,
  • 1 кг моркви,
  • 1 кг цибулі,
  • 200 г оцту,
  • 0,5 л олії,
  • 3 лаврових листки,
  • перець, сіль.

Опеньки зварити і порізати. Капусту, моркву, цибулю нашаткувати і тушкувати в олії 20 хв. Потім змішати з грибами, розкласти у банки і стерилізувати 30 хв.

Грибний паштет (рецептом поділилася Людмила ГРАБАР)

Інгредієнти

  • 3 л варених грибів,
  • 2 кг перцю,
  • 1 кг цибулі,
  • 2 головки часнику,
  • 0,5 кг моркви,
  • 1 кг помідорів або 200 г томату,
  • 1-2 стручки гіркого перцю,
  • 1 л олії,
  • 50 г оцту,
  • сіль.

Стушкувати всі овочі окремо, перемолоти. Змішати з меленими грибами, варити разом 1,5 год. Потім розкласти у банки і стерилізувати 30 хв. Виходить 6 л ікри.

Салат з опеньків (рецептом поділилася Мар’яна МАКОГОН)

Інгредієнти

  • 3 л варених грибів,
  • 2 кг перцю,
  • 1 кг цибулі,
  • 350 г томатної пасти “Чумак”,
  • оцет,
  • перець, сіль за смаком.

Перець і цибулю порізати соломкою, додати гриби, спеції, тушкувати на малому вогні 1 год. Вкінці додати томатну пасту і ще трохи проварити. Розклати у 0,5-літрові банки, стерилізувати 1 год.

Паштет з опеньків (рецептом поділилася Галина МАЦЮК)

Інгредієнти

  • 3 л варених грибів,
  • 200 г олії,
  • 5 великих цибулин,
  • 0,5 л томату,
  • 100 г оцту,
  • 150 г цукру,
  • сіль, перець,
  • 1 гіркий перець,
  • 1 головка часнику.

Гриби з олією тушкувати 20 хв. Додати посмажену цибулю, томат, мелений перець, оцет, цукор, сіль, перець. Тушкувати 10 хв, вкінці додати часник. Розкласти у банки, стерилізувати 40 хв.

Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Консервовані опеньки на зиму. 10 перевірених рецептів від господинь