Консервування огірків холодною водою – рецепт на вагу золота!

Законсервувати огірки можна і на дачі з використанням тільки холодної води, такий спосіб консервації займає набагато менше часу.

Виходять огірки хрусткими в міру солоними, так як чиста вода забирає зайву сіль.

Розсіл з огірків дуже смачний, його можна використовувати для приготування розсольнику.

Зберігати огірки, консервовані холодним способом, можна до трьох років в шафі міської квартири.

У докладному рецепті вказані продукти для приготування однієї трьох – літрової банки огірків.

Складові:

  • огірки свіжі – 2 кілограми
  • кріп суцвіття – 3 штуки
  • листя хрону – 1 великий листок
  • часник – 4 зубчики
  • чорний перець – 3 горошини
  • листя чорної смородини – 5 штук
  • перець червоний стручковий – за бажанням
  • гірчиця порошок – 1 чайна ложка
  • вода – 1 літр
  • сіль – 100 грам
  • харчова сода – для миття банок
  • Посуд
  • друшляк
  • каструля
  • скляні банки
  • металеві кришки
  • машинка для закачування банок
  • ніж
  • чайна ложка

Підготовка

Банки досить помити з харчовою содою і добре сполоснути холодною водою

Огірки добре помити, кінчики не треба обрізати.

Помити листя хрону, смородини, кріп, перець червоний стручковий.

Часник очистити, листя хрону порізати

У підготовлені банки скласти на дно листя хрону і чорної смородини, кріп, чорний і червоний стручковий перець, часник, потім огірки – максимально щільно до верху

Як приготувати

Воду в каструлі злегка підігріти і повністю розчинити сіль

Приготованим розсолом залити огірки до верху, зверху посипати сухою гірчицею.

Заповнені банки прикрити кришками, під банки необхідно поставити тарілочки для зайвої води

Солятся огірочки протягом п’яти днів, в холодне місце ставити не потрібно.

Якщо утворився на огірках наліт, а каламутний розсіл став більш прозорим, то огірки готові до закатки

Злити розсіл максимально.

Залити холодною водою з-під крана і знову злити, щоб видалити всю муть

Ще раз залити холодною водою огірки максимально. Між огірками не повинно бути ніяких бульбашок. Бульбашки видалити, накрити металевою кришкою і закатати, перевертати закочені банки не потрібно

Залишити банки під контролем.

Якщо повітря все ж в банці залишилося, то бродіння буде і кришка здується.

Якщо кришка здується, то кришку розкрити і, доливши воду, знову закатати.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Консервування огірків холодною водою – рецепт на вагу золота!