Смертельна ДТП у Харкові. Водійка вбивчого Lexus відмовилася давати свідчення

20-річна Олена Зайцева, підозрювана у скоєнні смертельної ДТП у Харкові, відмовилася давати свідчення.

Про це заявила речниця головного управління Нацполіції у Харківській області Олена Барннікова, пише ТСН.

“Вона (Зайцева, – ред.) відмовилася давати свідчення, пославшись на ст. 65 Конституції (ймовірно, малася на увазі ст. 63 “Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом” – Ред.), в якій йдеться, що особа не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе”, – наводить її цитату Ліга.net.

Натомість керівник обласного слідчого управління Сергій Чиж додав, що водійка автомобіля  Lexus порушила ПДР, про що свідчать очевидці та відео з місця ДТП.

У прокуратурі Харківської області вже затвердили підозру Зайцевій за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу). Максимальне покарання, що загрожує дівчині – 10 років позбавлення волі. Експрес-дослідження крові показали, що алкоголю або наркотичних речовин у неї не виявлено.

Нагадаємо, у середу, 18 жовтня, о дев`ятій годині вечора на одній з центральних вулиць Харкова сталася страшна трагедія. Позашляховик Lexus RX 350, за кермом якого перебувала 20-річна Олена Зайцева, врізався у інше авто та протаранив натовп. Унаслідок чого п`ятеро людей померли на місці, а ще шестеро потрапили до лікарні у дуже важкому стані.

Як повідомляє місцеве видання NewsRoom з посиланням на кілька джерел, Олена є названою дочкою харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ “Група – Тайфун”, також голови правління і генерального директора ПРАТ “ВТП “Укренергочормет”.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Смертельна ДТП у Харкові. Водійка вбивчого Lexus відмовилася давати свідчення