Такий десерт можна приготувати за лічені хвилини. І матиме традиційний смаколик до святкової вечері!
Інгредієнти
- 100 г масла (маргарину),
- 3 скл. борошна,
- 2 ст. ложки цукру,
- 1 п. ванільного цукру,
- 0,5 ч. ложки соди,
- 0,5 скл. сметани,
- 1 білок,
- 100 г цукру.
Заливка: по 1 скл. води і цукру, 0,5 скл. маку.
Приготування
Масло розтерти до крихти з борошном, додати цукор, ваніль, і соду, розмішану у сметані. Замісити мяке тісто, розкотити на деко, змастити збитим з цукром білком.
Обов’язково наколоти вилкою коржик. Випікати 30-40 хв при 180 градусах. Корж виходить надзвичайно смачним, тане в роті.
Зварити заливку: змішати цукор, воду і мак, проварити 10 хв, полити поламані або порізані коржі.
Джерело: Сім’я і дім