Легенькі десерти: 5 рецептів ніжних мусів

1. Шоколадний мусс

Такий мус ви можете використовувати для тортів, тістечок, наповнення еклерів і профітролів, а так само для порційних десертів в келихах.

Складові:

  • 150 г вершків 33%
  • 330 г шоколаду з вмістом какао 55%
  • 60 г яєчних жовтків
  • 200 г яєчних білків
  • 60 г цукру

Приготування:

Закип’ятіть вершки, розтопіть шоколад. Вилийте гарячі вершки в розтоплений шоколад і перемішайте до однорідності. Додайте яєчні жовтки.

Збийте яєчні білки як  до французької меренгу з додаванням цукру. Коли шоколадний ганаш охолоне до 60 / 65С – додайте меренгу. Акуратно перемішайте.

2. Медовий мус

Ароматний і ніжний, відмінно підійде для прошарку в торті.

Складові:

  • молоко 63 г
  • вершки 35-38% 188 г
  • жовтки 30 г
  • мед 38 г
  • желатін 4 г

Приготування:

Замочити желатин в 20 гр. холодної води на 10 хвилин. Жовтки змішати з медом.

Молоко і 63 гр. вершків нагріти до кипіння в невеликому сотейнику. Влити тоненькою цівкою гаряче молоко в жовтки, постійно помішуючи.

Повернути суміш на невеликий вогонь. Готувати до загустіння (85С). Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Додати желатин. Дати суміші охолонути до кімнатної температури. Збити 125 г охолоджених вершків до м’яких піків. Акуратно змішати вершки з медової масою.

3. Карамельний мус

Складові:

  • 12 гр порошкового желатину
  • 30 мл води
  • 350 г вареного згущеного молока
  • 4 жовтка
  • 2 білка
  • 100 г цукру
  • 300 мл жирних вершків для збивання (30% жирності і вище)

Приготування:

Желатин замочуємо в воді. Варене згущене молоко кладемо в кухлик, ставимо на середній вогонь і розігріваємо приблизно до 40 градусів при інтенсивному помішуванні віночком (якщо ви спробуєте розігріту масу пальцем, вона повинна бути теплішою температури тіла, але при цьому не обпікати).

Желатин розтоплюємо і змішуємо зі згущеним молоком.

Жовтки змішуємо з 20 г цукру. Миску з жовтками ставимо на водяну баню (в каструлю – окріп, на каструлю – миску) і при помірному нагріванні збиваємо міксером до отримання пишної світлої маси і температури 60-63 градуси. Важливо масу не перегріти, інакше жовтки згорнуться!

З білків і цукру, що залишився готуємо італійську меренгу. Для цього кладемо 80 г цукру в кухлик, вливаємо 20 мл води і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп до 116 градусів. Білки паралельно збиваємо до м’якої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо сироп. Збиваємо до жорстких піків.

Окремо збиваємо жирні вершки. У теплу карамельну масу додаємо збиті жовтки. Вимішуємо до однорідного стану.

Додаємо білки і знову дбайливо вимішуємо, намагаючись видавити з маси якомога менше повітря. Останніми додаємо вершки і знову акуратно вимішуємо.

4. Вершково-сирний мус

Складові:

  • 70 мл молока
  • 50 г цукру
  • 1 паличка ванілі
  • 4 жовтка
  • 12 г листового желатину
  • 250 г вершкового сиру
  • 350 г вершків 33-35%

Приготування:

Розрізати паличку ванілі, витягти насіння. У сотейнику змішати молоко і насіння ванілі разом з паличкою. Накрити харчовою плівкою, прибрати в холодильник і залишити настоюватися протягом години (або більше).

Потім поставити молочно-ванільну суміш на вогонь, прибравши паличку ванілі і довести до кипіння. Як тільки молоко закипить, зняти його з вогню і тонкою цівкою, при постійному помішуванні, половину молока ввести в жовтки, розтерті з цукром.

Перелити цю суміш назад в сотейник з молоком, що залишилося і поставити на невеликий вогонь. При постійному помішуванні вінчиком, довести масу до 85 ° С.

Зняти крем з вогню і додати листовий желатин, попередньо розмочений у холодній воді. Перемішати до повного розчинення желатину. Додати вершковий сир.

Остудити масу до 30 ° С і тільки потім збити вершки і також ввести їх в мус.

5. Сирно-банановий мус

Може стати відмінним варіантом смачного сніданку, легкого десерту або корисного перекусу.

Складові:

  • Банан 1-2 штуки
  • Сир 250 грам
  • цукор за смаком
  • вершки для збивання 200 мл
  • сік лимона 2-3 ст. ложки

Приготування:

Для початку необхідно почистити банан від шкірки і розрізати на 4-6 частин. Вичавити сік половини лимона і облити ним банан.
Сир відправити в чашу блендера і збити трохи. Можна при бажанні протерти через сито. Додати цукор або цукрову пудру. При приготуванні сирно-бананового мусу можна взагалі не використовувати цукор, щоб знизити його калорійність.
Банан збити в блендері до однорідної маси і з’єднати з сиром. Вершки влити в невелику мисочку і збити до щільних піків. До вершків ввести сир і банани. Ще раз ретельно збити до однорідної маси.

При бажанні в сирно-банановий мус в домашніх умовах можна додати трохи розчиненого у воді або йогурті желатину, щоб зробити його консистенцію більш щільною.

Готовий мус можна подавати з шоколадною крихтою або сушеними бананами.

Джерело: nyam-nyam-5.com

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Легенькі десерти: 5 рецептів ніжних мусів