Літні котлетки для тонкої талії: без єдиної крихти хліба, манки і борошна

Разом з літнім теплом прийшло непереборне бажання їсти лише легкі і освіжаючі страви. З закусками все просто: достатньо овочів, які можна запікати, додавати в салати і їсти просто так, та й м’ясні частування при бажанні можна гарненько полегшити.

Пропонуємо трохи поекспериментувати і приготувати буквально повітряні котлетки з додаванням молодої капусти. Така друга страва сподобається навіть тим, хто дуже боїться нашкодити фігурі перед пляжним сезоном, оскільки котлети готуються без єдиної крихти хліба, манки і борошна.

Щоб м’ясні кульки тримали форму, ми вирішили використовувати сир, вийшло приголомшливо смачно і низькокалорійно.

Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 12 котлеток.

Складові:

  • курячий фарш – 600 г
  • капуста білокачанна – 200 г
  • сир – 80 г
  • яйце – 1 шт.
  • кріп – 0,5 пуч.
  • часниковий порошок – 0,5 ч. л.
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

У глибокому посуді змішайте курячий фарш з сіллю, сушеним часником, хмелі-сунелі і чорним меленим перцем.

Вимийте, обсушіть і тонко наріжте молоду капусту. В окремій ємності розімніть сир з яйцем, отриману суміш додайте у фарш.

Також присипте м’ясо подрібненим кропом і капустою, ретельно все перемішайте.

Вологими руками сформуйте з отриманої маси котлети. Викладіть їх на застелене пергаментом деко на невеликій відстані одна від одної.

Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Якщо хочете, щоб котлетки вийшли більш соковитими, можете взяти на фарш не філе, а м’ясо, наприклад, з курячого стегенця. Тільки не забудьте попередньо зняти з нього шкірку.

Насолоджуйтесь процесом і результатом! І не забувайте ділитися хорошими рецептами з друзями!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Літні котлетки для тонкої талії: без єдиної крихти хліба, манки і борошна