Львівський сирник: рецепт з маком та родзинками

Автор: vladunoff

Інгредієнти:

  • Сир (9%) – 650 г
  • Цукор – 135 г
  • Яйця – 220 г (4 шт)
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сметана (20%) – 60 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • Ізюм-85 г
  • Мак – 35 г
  • Ванільний екстракт – 1.5 ч. л

Інгредієнти для глазурі:

  • Темний шоколад – 80 г
  • Вершкове масло – 50 г

Приготування

Родзинки замочуємо смачним алкоголем (в ідеалі на ніч, ну або, хоча б, на годинки 4-5). У мене кальвадос. Також для цієї ролі відмінно підійде коньяк або віскі. Якщо алкоголь – це не ваша тема, то можна залити родзинки звичайним окропом, на хвилин 20-30.

Сир протираємо через сито. Якщо, ну прям, дуууже лінь, то можна пробити блендером. Мені більше подобається через сито.
Додаємо до сиру цукор, ванільний цукор і вершкове масло кімнатної температури. Збиваємо міксером на мінімальній швидкості міксера.

Тепер насипаємо кукурудзяний крохмаль, збиваємо. По-одному вводимо яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Додаємо сметану, збиваємо.

Масу поділяємо. Приблизно, навпіл. В одну частину додаємо мак, а в іншу родзинки. Перемішувати.

Випікати будемо в прямокутній формі для кексу. У мене силіконова, 23×10 см. Якщо у вас форма металева, то треба застелити її пергаментом.

Переливаємо тісто в форму. Спочатку половину макової маси. Потім сирну масу з родзинками. Зверху закриваємо другою половиною з маком.

Ставимо в розігріту до 180° духовку і випікаємо близько 60 хвилин. Якщо верх занадто потемніє, то можна накрити фольгою. Охолоджуємо у вимкненій духовці. Потім прибираємо в холодильник на годинника 2-3. І тільки після цього дістаємо наш сирник з форми.

Остиглий сирник покриваємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!

Джерело: nyam-nyam-5.com

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Львівський сирник: рецепт з маком та родзинками