Має знати кожен, щоб не забрали права, а то й машину: з 27 вересня суми штрафів вражають

Вже до кінця вересня на українських водіїв чекають нові штрафи за порушення ПДР. Зміни стосуватимуться правил паркування, п’яного водіння за кермом, а також перевищення швидкісного режиму на дорозі. З 27 вересня зростають штрафи за порушення ПДР.

За перевищення встановленої норми швидкості більш ніж на 50 км на годину – до 3,4 тис. гривень (раніше – 510 грн).

За втечу з місця ДТП – від 255 грн. до 3,4 тис. грн. Можливо позбавлення «прав» до 6-ти місяців.

Керування автомобілем без прав, або не відповідає категорії штраф може досягти 10,2 тис. грн (раніше – 510 гривень). Якщо водій знову сяде за кермо і не матиме при собі права, то вже заплатить в 4 рази більше – 40,8 тис. грн.

Українські водії, які позбавлені права керувати транспортними засобами, але все ж сіли за кермо, змусять заплатити 20,4 тис. грн. За повторне правопорушення штраф зросте в 2 рази.

Відносно неправильного паркування машини: інспектори зобов’язані складати протоколи порушень навіть без водія. Також їм можна буде евакуювати машини, які припарковані у недозволених місцях.  Штраф за неправильну парковку складе від 255 до 1,7 тис. гривень.

Просто на місці заплатити за адміністративне порушення не вийде. Муніципальні інспектори не мають права брати готівку. Крім того, вводиться система заочного штрафування – на підставі фото- і відеофіксації. Сповіщення надходитимуть у вигляді СМС-повідомлень або квитанцій на лобовому склі.

Недавно Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким збільшуються штрафи у 17 разів через непристебнутий ремінь безпеки. За порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень. Таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

Джерело: 12 минут

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Має знати кожен, щоб не забрали права, а то й машину: з 27 вересня суми штрафів вражають