Інгредієнти
для основи:
- 200 гр борошна
- 100 гр холодного вершкового масла
- 100 гр домашнього сиру
- 5 гр розпушувача
- дрібка солі
- 1 яйце
- 30 гр цукру
для макового крему:
- 500 мл молока
- 250 гр меленого маку
- 100 гр манки
- 100 гр вершкового масла
- 150 гр цукру
- 200 гр сметани
для сметанної заливки:
- 200 гр сметани
- 3 яйця
- 50 гр цукру
- 1 ст л згущеного молока
Приготування
Для основи: в глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, сіль, туди ж холодне масло і сир. Перетворюємо суміш в крихту, додаємо цукор, яйце, швидко замішуємо тісто. Прибираємо його хвилин на 15-20 в морозильну камеру.
Для крему: в каструлю з товстим дном положити молоко, масло, мак, цукор, манку, ставимо на вогонь і починаємо варити, постійно помішуючи. Суміш повинна загуснути, додаємо в неї сметану, ретельно перемішуємо. Духовку включаєм на 175С.
Форму 24-26 см застелити пергаментом, тісто-основу розкачати, злегка наколоти виделкою і укласти у форму так, щоб тісто покривало дно і стінки, викладаємо на нього маковий крем і прибираємо в духовку хвилин на 20.
Тим часом готуємо сметанний крем: Білки відокремлюємо від жовтків, жовтки збиваємо зі згущеним молоком, додаємо сметану. Білки збиваємо з цукром до м’яких піків, з’єднуємо їх з жовтками і сметаною.
Температуру в духовці знижуємо до 170 (165), викладаємо на пиріг сметанний крем і прибираємо випікатися хвилин на 20. Готовий пиріг повністю охолодити (краще положити на ніч в холодильнику).