Маківник з сирною основою, маковою начинкою і сметаною заливкою

Інгредієнти

для основи:

  • 200 гр борошна
  • 100 гр холодного вершкового масла
  • 100 гр домашнього сиру
  • 5 гр розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 30 гр цукру

для макового крему:

  • 500 мл молока
  • 250 гр меленого маку
  • 100 гр манки
  • 100 гр вершкового масла
  • 150 гр цукру
  • 200 гр сметани

для сметанної заливки:

  • 200 гр сметани
  • 3 яйця
  • 50 гр цукру
  • 1 ст л згущеного молока

Приготування

Для основи: в глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, сіль, туди ж холодне масло і сир. Перетворюємо суміш в крихту, додаємо цукор, яйце, швидко замішуємо тісто. Прибираємо його хвилин на 15-20 в морозильну камеру.

Для крему: в каструлю з товстим дном положити молоко, масло, мак, цукор, манку, ставимо на вогонь і починаємо варити, постійно помішуючи. Суміш повинна загуснути, додаємо в неї сметану, ретельно перемішуємо. Духовку включаєм на 175С.

Форму 24-26 см застелити пергаментом, тісто-основу розкачати, злегка наколоти виделкою і укласти у форму так, щоб тісто покривало дно і стінки, викладаємо на нього маковий крем і прибираємо в духовку хвилин на 20.

Тим часом готуємо сметанний крем: Білки відокремлюємо від жовтків, жовтки збиваємо зі згущеним молоком, додаємо сметану. Білки збиваємо з цукром до м’яких піків, з’єднуємо їх з жовтками і сметаною.

Температуру в духовці знижуємо до 170 (165), викладаємо на пиріг сметанний крем і прибираємо випікатися хвилин на 20. Готовий пиріг повністю охолодити (краще положити на ніч в холодильнику).

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Маківник з сирною основою, маковою начинкою і сметаною заливкою