Маковий торт з апельсинами. Справжній зимовий смаколик!

Складові:

  • 850 г готової макової суміші (подрібненого маку звареного в цукровому сиропі)
  • 6 яєць
  • 6 столових ложок панірувальних сухарів або манної крупи
  • 1/2 чайної ложки порошку для випічки

начинка:

  • 3 апельсина
  • 1 апельсинове желе
  • 500 мл 33% вершків (холодних)
  • 4 столові ложки цукрової пудри
  • 1 пакет ванільного цукру
  • 2 пакети згущувача для вершків

глазур:

  • 100 г темного шоколаду
  • 3 столові ложки олії
  • 1 столова ложка вершкового масла

додатково:

  • зірки з марципану
  • свіжий апельсин

Приготування

Дістати яйця з холодильника заздалегідь. Розігріти духовку до 180 градусів. Збити яєчні жовтки до світлої маси, окремо збити білки до жорстких піків. Масу маку змішати з сухарями або манною крупою і розпушувачем. Додати яєчні жовтки, потім акуратно ввести збиті білки. Розподілити тісто в 2 форми діаметром 24 см, або по черзі приготувати два коржі.

Поставити в духовку і випікати протягом 30 хвилин. Готові коржі остудити.

Начинка:

Зрізати цедру з апельсина. Відокремити білу шкірку від м’якоті. М’якоть нарізати (безпосередньо над великим сотейником, підбираючи весь апельсиновий сік). Апельсинову цедру нарізати на більш дрібні шматки і додати в м’якоть. Кип’ятити протягом декількох хвилин перемішування кожну хвилину. Зняти з вогню, додати порошок желе і перемішати до повного розчинення. Остудити до легкого загустіння.

Збити вершки до жорстких піків з цукром і ваніліном цукром. В кінці додати загущувач і збити до поєднання.

Перший корж торта помістити на блюдо для сервіровки, нанести 1/3 крему, а потім апельсинову начинку і знову 1/3 крему.  Викласти другий  корж макового торта. Нанести крем з боків і зверху торта. Охолодити.

Залити шоколадною глазур’ю торт (розтопити нарізаний шоколад разом з маслом і вершковим маслом). Прикрасити зірочками з марципаном і свіжим апельсином. Зберігати в холодильнику.

Зірки з марципану 50 г марципану + 100 г цукрової пудри + 1 столова ложка лимонного соку. Марципан помістити в миску або контейнер, додати цукрову пудру. Замісити вручну або змішувати поступово додаючи лимонний сік, поки інгредієнти об’єднуються в єдину масу. Розкачати на дошці, нарізати на зірки.

Замість апельсина і желе, ви можете використовувати 1 банку апельсинового варення (220 г).

Джерело: Ням ням за 5 хвилин

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Маковий торт з апельсинами. Справжній зимовий смаколик!