Медівник, що тане в роті

Сьогодні пропонуємо випекти смачний та дуже ніжний медівник, що просто тане в ротіМедівник та крем до нього готується дуже швидко, але все ж таки варто дати йому настоятися 6-8 годин, саме тоді заварний манний крем добре просочить коржі, і пляцок буде просто танути у вас у роті.

Інгредієнти

Для коржів:

  • Борошно – 650 г.
  • Сода – 2 ч.л.
  • Цукор – 300 г.
  • Маргарин – 300 г.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Сметана – 2 ст.л.

Для крему:

  • Молоко – 3 склянки.
  • Цукор ванільний – 20 г.
  • Цукор – склянка.
  • Манка – 8 ст.л. (з гіркою).
  • Лимонний сік – з 1 лимона.
  • Масло – 250 г.

Приготування

Борошно просіюємо разом з содою. Маргарин ріжемо на дрібні шматочки додаємо до борошна разом з усіма іншими інгредієнтами. Замішуємо тісто. Тісто ділимо на 4 рівні частини. Кожну розкачуємо та викладаємо у форму (25х35) застелену пергаментом. Випікаємо 25-30 хв. при температурі 175 градусів. Охолоджуємо на решітці.

Молоко ділимо на дві частини. Одну ставимо на вогонь, додаємо цукор та ванільний цукор, доводимо до кипіння. В другу посудину з молоком висипаємо манку, добре вимішуємо, та виливаємо суміш до киплячого молока, варимо до загустіння, постійно помішуючи. Охолоджуємо.

М’яке масло збиваємо до пухкого білого крему, поступово додаємо охолоджену манку. В кінці вливаємо сік з лимона, перемішуємо.

Перемащуємо коржі кремом, зверху медівник посипаємо цукровою пудрою. Залишаємо настоятися 6-8 годин. Смачного!

Джерело: ПляцокІнфо

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Медівник, що тане в роті