Найгарніша кімнатна квітка, яка цвіте майже цілий рік

Красива квітка, яка привертає в будинок щастя, удачу і любов.

Для всіх любителів квітучих домашніх рослин прийшов до нас з просторів Південної Африки цей ліаноподібний, могутній, красивий представник вербенових. Дуже вдячна рослина: якщо забезпечити її правильним доглядом в домашніх умовах, кущ Клеродендрум Томпсона буде радувати власника цвітінням ледь не цілий рік.

Клеродендрум Томпсона

Кожна рослина живої природи, що живе в диких умовах, переселяючись в домашні простори, вимагає особливої ​​уваги з боку господаря.

Перелічимо основні правила догляду за Клеродендрум Томпсона.

Ґрунтова суміш для більшості ліанових повинна бути помірно живильною і пухкою. Оскільки в кіосках флористів грунт для ліан знайти складно, краще суміш скласти самостійно:

  • дренажний керамзит на дно кашпо;
  • листовий перегній або лісова земля;
  • торф;
  • пісок;
  • щіпка доломітового борошна (1 ч.л. на 5 кг ґрунту).

Важливо!  Грунт для ліан повинен бути середньо кислим, підійдуть грунти для активно квітучих рослин з кислотністю pH 5-6. У готові грунти необхідно буде додати тільки пісок і трохи торфу.

При посадці, пересадці і перевалці Клеродендрум Томпсона приживається дуже швидко і починає народжувати нові пагони.

Порада!  Пересаджувати рослину необхідно регулярно — 1 раз в рік. Ліана дуже швидко росте, тому вимагає пересадок строго за графіком.

Важливо!  Ліана дуже любить світло яскраве, але не пряме і агресивне. Тому кращими сторонами будуть південна і південно-східна. Пам’ятайте, Клеродендрум не любить частої зміни місця кашпо. Від частих «переїздів» квітка починає хворіти.
Вербенова ліана Клеродендрум Томпсона буде радувати господиню рясним цвітіння витончених кистей мініатюрних квіточок практично цілий рік!

Існує повір’я, що коли в будинку росте Клеродендрум, то це приносить щастя його власникам, а коли він цвіте, то привертає ще й велику удачу в любові і справах. Ненав’язливий, тонкий аромат квітів, їх елегантні форми, яскраве зелене листя стануть природною прикрасою будь-якого інтер’єру, принесуть в будинок свіжість, стиль і комфорт.

Джерело

 

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Найгарніша кімнатна квітка, яка цвіте майже цілий рік