Ніжний та смачний пляцок з румбамбару (ревеню)

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний пляцок з румбамбару (ревеню). Ніжне поєднання кислинки румбамбару з м’яким безе робить його по особливому ніжним та смачним.

Інгредієнти

  • Масло (м’яке) – 175 г.
  • Цукор (125г – в тісто, 75 г – для безе, 1,5 ст.л.в начинку) – 200 г.
  • Молоко – 5 ст.л.
  • Жовток – з 4 яєць.
  • Борошно – 500 г.
  • Розпушувач тіста – 1 пачка (15г).
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Ревінь – 6 великих штук (довжиною 30 – 35см).
  • Білок – з 4 яєць.
  • Сік лимонний – ¼ ч.л.

Приготування

Почнемо з приготування начинки, за рецептом у нас ревінь, добре промиваємо, обсушуємо, чистимо, ріжемо на невеликі частинки, за потреби розрізаємо вздовж. Засипаємо порізаний ревінь цукром (1,5 ложки), добре перемішуємо, і відкидаємо на друшлаг, щоб вийшов зайвий сік (не менше ніж на 1,5 години).

Тепер займемося приготуванням тіста. Беремо яйця, акуратно відділяємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник, а до жовтків додаємо цукор, дрібку солі і збиваємо.

М’яке масло ріжемо на шматочки. Просієюємо борошно разом із розпушувачем, змішуємо з маслом, додаємо жовткову массу та молоко. Швидко замішуємо тісто (не дуже круте), скачуємо його в кулю, запаковуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник (30-40 хвилин).

Вирізаємо пергамент по розміру форми для випічки (з розрахунку, що він закриє і бортики форми. На пергаменті розкачуємо наше охолоджене тісто і переносимо його в форму. Зверху викладаємо ревінь в один ряд. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Поки печеться пляцок, готуємо безе. Білки збиваємо в легку піну, додаємо сік лимона і, поступово додаючи цукор, збиваємо до густих піків.

Через 20 хвилин на гарячий пиріг викладаємо безе ложкою. Відправляємо в духовку ще на 25 хвилин. Пляцок готовий. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ніжний та смачний пляцок з румбамбару (ревеню)