Онкологи слізно просять — перестаньте їсти ці 8 продуктів, що викликають рак

Будьте уважні!

Рак — це такий стан, коли в певній частині тіла виникає неконтрольоване зростання і ділення клітин, які вторгаються або поширюються на інші частини тіла.

Існує два види пухлин: доброякісні, які не поширюються на інші частини тіла, і злоякісні, коли відбувається проростання в інші тканини і органи.

Багато фахівців вважають, що рак це складний набір захворювань, викликаних різними факторами, такими як:

  • Спосіб життя: погане харчування, відсутність фізичної активності, куріння
  • генетика
  • інфекції
  • Зовнішній вплив хімічних речовин і радіації

У той же час, щоб зменшити ризик розвитку раку, важливо правильно харчуватися і їсти більше фруктів і овочів, кинути палити, займатися фізичними навантаженнями і підтримувати здорову вагу.

Також існують продукти, які найчастіше пов’язують з виникненням ракових захворювань.

Продукти, що викликають рак

1. Продукти з великою кількістю цукру

Споживання великої кількості рафінованого цукру і фруктози може призводити до різних проблем зі здоров’ям. Ці продукти підвищують рівень інсуліну в крові і змушують ракові клітини рости.

Дослідження, проведене в 2006 році, показало, що у людей, в раціоні яких було багато цукру, підвищувався ризик виникнення раку підшлункової залози.

З цієї причини важливо обмежувати споживання цукру і намагатися шукати йому більш здорову заміну, наприклад, мед, стевію або патоку.

2. Готові м’ясні продукти з червоного м’яса

Оброблені м’ясопродукти, такі як бекон, шинка і сосиски разом з сіллю містять багато шкідливих добавок.

Дослідження, опубліковане в журналі «Харчування і Рак», виявило, що споживання великої кількості перероблених м’ясних продуктів з червоного м’яса може підвищувати ризик раку прямої і товстої кишки і раку простати.

Намагайтеся менше їсти м’ясопродуктів і вибирайте м’ясо тварин, вирощених на траві.

3. Копчені і мариновані продукти

Якщо ви постійно включаєте в свій раціон цей тип продуктів, таку звичку складно назвати здоровою. Під час процесу копчення, на м’ясі залишаються токсичні речовини, що завдає серйозної шкоди здоров’ю.

Мариновані продукти в свою чергу нерідко містять нітрати, які перетворюються в нітроз’єднання під час перетравлення, а це веде до появи пухлин. Крім того, в них додають консерванти, що збільшує термін їх зберігання. Надмірне споживання консервантів може також призводити до раку.

4. Вироби з білого борошна

Біле борошно використовують для виготовлення безлічі продуктів, які ми їмо щодня. Однак велика кількість борошна шкідлива для здоров’я через надлишок вуглеводів.

Згідно з деякими дослідженнями у жінок, які споживали багато вуглеводів, підвищувався ризик розвитку раку грудей. Також біле борошно дуже швидко підвищує рівень цукру в крові.

Намагайтеся частіше замінювати борошно на цільнозернові продукти, ячмінь, мигдаль і борошно кіноа.

5. Гідрогенізовані жири

Цей тип жирів стає отруйним при обробці. Хоча такі жири мають рослинне походження, вони містять велику кількість транс-жирів і жирних кислот омега-6.

У невеликій кількості жирні кислоти омега-6 не приносять шкоди, проте надмірне їх споживання вже загрожує пошкодженням клітин, що веде до раку шкіри.

Транс-жири підвищують ризик розвитку раку грудей, прямої і товстої кишки і раку передміхурової залози. Найкраще їх замінювати на кокосову і оливкову олію.

6. Попкорн з мікрохвильовки

Пакети з попкорном для мікрохвильовки містять перфтороктанову кислоту, яка є дуже шкідливим токсином. Численні дослідження довели негативний вплив цього токсину і пов’язують його з виникненням раку нирок і сечового міхура.

Інші дослідження виявили зв’язок між цим канцерогеном і жіночим безпліддям. Також попкорн для мікрохвильовки може містити ГМО, таке як пропілгалат.

7. Вирощуваний на фермах лосось

Існує різниця між диким лососем і лососем, якого розводять на фермах. Дикий лосось має безліч корисних властивостей, на відміну від фермерського, який підвищує ризик виникнення раку.

Вирощений на фермах лосось містить хімічні речовини, такі як ртуть, діоксин, токсафен, антипірени і поліхлоровані біфеніли, які вважаються канцерогенами. Завжди звертайте увагу на етикетки продуктів і пам’ятайте про те, що фермерський лосось завжди дешевший.

8. Картопляні чіпси

Процес виробництва картопляних чіпсів вимагає впливу високої температури, що призводить до утворення акриламіду — канцерогенної речовини. Згідно з даними, опублікованими в «Міжнародному журналі раку», воно підвищує ризик розвитку раку простати, травної системи, яєчників і грудей.

Крім того, картопляні чіпси дуже калорійні, в них багато жирів і солі, що веде до ожиріння, високого рівня холестерину і гіпертонії.

Краще зробіть домашні чіпси з картоплі і оливкової олії, або яблук і банана.

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Онкологи слізно просять — перестаньте їсти ці 8 продуктів, що викликають рак