Кекс виходить з насиченим апельсином ароматом, вміру вологий, з кислинкою родзинок. Неодмінно його приготуйте, навіть якщо не дотримуєтеся посту. Найкращий пісний десерт, який мені доводилося коли-небудь куштувати! Ми любоми його родиною!
Інгредієнти
- 400-450 г борошна,
- 100 мл олії,
- 100 мл води,
- 1 ч. ложка оцту,
- 1 ч. ложка соди,
- 0,3 ч. ложка кориці,
- 1 апельсин,
- 200 г цукру,
- 150 г родзинок.
Приготування
З апельсина зняти цедру і вичавити сік. У миску викласти цукор, олію, цедру, воду, сік, гашену соду, перемішати, поступово ввести борошно і кориці, перемішувати ложкою.
До промитих і сухих родзинок додати 0,5 ст. ложки борошна, перемішати, додати до тіста. Форму змастити олією, посипати борошном, викласти тісто, поставити у розігріту до 180 ОС духовку, випікати близько 1 год. Коли злегка охолоне, дістати з форми.