Бісквіт:
- 8 яєць
- 1,5 склянки цукру
- 1,5 склянки борошна
- 1 чайна ложка порошку для випічки
- 50 гр темного шоколаду, тертого на крупній тертці
Відокремити білки від жовтків, збийте до стійких піків. Наприкінці збивання додайте цукор та яєчні жовтки. Додайте просіяне борошно з пекарським порошком. Обережно змішайте тісто і поділіть на 3 частини. Додайте тертий шоколад до однієї частини. о Форма 20х40 см, викласти папером і випікайте 30 хвилин. при 170 градусах за Цельсієм. У вас має вийти 3 коржі, 2 світлих і 1 шоколадний.
Пудингова маса:
- 2 склянки молока
- 3/4 склянки цукру
- ванільний цукор
- 2 столові ложки картопляного крохмалю
- 2 столові ложки пшеничного борошна
- 1 яєчний жовток
- 1 пачка масла або гарний маргарин
1 склянку молока, закип’ятити цукром та ванільним цукром. У другій склянці молока ретельно перемішати як борошно, крохмаль так і яєчний жовток. Вилийте в кип’ячене молоко та перемішуйте, поки маса не почне гуснути . Помістіть на крижану водяну баню, щоб охолодити. Масло збийте і ложка за ложкою додайте пудинг.
Шар з персиками:
- 2 желе з персиковим смаком
- 1 банка персиків у маринаді
Розчиніть желе у 2 склянках гарячої води. Персики порізати кубиками і додати до охолодженого желе.
Масса з nutella:
- Nutella (близько 400 г)
- 1 пачка вафель артек нарізати кубиками
Нарізані вафлі змішайте з нутеллою.
Шоколадна глазур:
- 100 г шоколаду
- 60 г вершкового масла або маргарину
Розчиніть масло і додайте нарізаний шоколад. Перемішати, поки шоколад не розчиняється і утворюється гладка маса.
Збірка пляцка:
- Білий бісквітний корж
- Желе з персиками
- Бісквіт з шоколадом
- Маса з нутеллою
- Пудингова маса
- Білий бісквітний корж
- Шоколадна глазур
Залиште пляцок на всю ніч для охолодження! Смачного!
Джерело: nyam-nyam-5.com