Побачите подібний брикет в лісі – не чіпайте його!

В період з 14 по 25 вересня 2018 року на території України будуть проводитись заходи із переоральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин шляхом скидання вакцини з літаків.

Епізоотчна ситуація по сказу в Україні залишається напруженою. Щороку від сказу гинyть тисячі тварин. На жаль, хворіють та пoмиpaють люди. Проводиться вакцинація сприятливих свійських тварин, але небезпека приходить з дикої фауни, від тварин, яких ми не можемо ізолювати і піддати класичним щепленням.

Досвід країн Європейського Союзу переконливий – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин. Науковцями розроблено ефективні вакцини і опрацьовано методики вакцинації, які дають змогу охопити наявне поголів’я диких тварин та досягти бажаних результатів.

Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; не викликає захворювання у молодих тварин; не виділяє вакцинний вірус зі слиною; безпечна для інших тварин; безпечна для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.

Розповсюдження вакцини літаком найбільш економічний із всіх систем розподілу, при цьому обробці піддаються всі середовища існування лисиці (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони). Для фіксування точної локалізації розподілу принад використовують прилади з GPS.

Мінімальна щільність принад повинна бути не менше, ніж 20 доз/кв.км.

Розповсюдження вакцини не проводиться над населеними пунктами, болотами, водоймищами, авто -та залізничними шляхами та місцями проведення польових робіт.

Проханням з порозумінням поставитися до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. Заздалегідь дякуємо за розуміння!

Джерело.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Побачите подібний брикет в лісі – не чіпайте його!