ПОШКОДЖЕНІ МОСТИ І СМЕРТЬ ЛЮДИНИ: УКРАЇНА ОГОВТУЄТЬСЯ ВІД НЕГОДИ І ГОТУЄТЬСЯ ДО НОВОГО УДАРУ СТИХІЇ

Удар стихії. В Україні ліквідовують наслідки негоди

Синоптики попереджають, що в неділю грози дійдуть до тих регіонів, де досі були сухо і спекотно.
Негода не відступає з України, а її наслідками вже стали евакуація людей, затоплені будинки, поламані дерева, розбиті машини та знеструмлені населені пункти. Щонайменше одна людина загинула – на Дніпропетровщині чоловік наступив на обірвані електродроти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чи не найкритичніша ситуація склалася в Чернігові, де люди пересуваються на човнах, а дощ не вщухає. На вулицях по пояс води, рятувальники евакуювали 16 осіб, трьом знадобилася допомога лікарів. Уся техніка ДСНС кинута на ліквідацію наслідків негоди, але машин із помпами для відкачування води все одно не вистачає.

Люди сваряться через те, кого потрібно рятувати в першу чергу – багатоповерхівки із затопленими підвалами і проблемними балконами чи приватний сектор, де пливе буквально все у обійстях. Надвечір у Чернігові лишаються підтопленими два десятки вулиць.

Повінь у Чернігові: рятувальники на гумових човнах евакуювали півтора десятка мешканців підтопленими два десятки вулиць.

Через потужну зливу і слизьку дорогу дістатися Києва непросто: вдень на трасі Київ-Чернігів стається масштабна аварія. Вантажівку заносить на зустрічну смугу і вона б’є легковик, той від удару розриває навпіл. Дивом вдається уникнути жертв. На дорозі утворюється багатокілометровий затор.

Після нічної зливи потоп на кількох вулицях і в столичному регіоні: там залило проїжджі частини, вода дійшла до садиб. Рятувальникам ледь вдається відкачати воду мотопомпами. “Дитяча дорога, школа – діти не можуть іти, обходять завжди, оце таке постійно, ніхто не звертає уваги”, – нарікає жителька Гостомеля Наталія Іваненко.

“Тут точно якісь проблеми з ливнівкою, вода не уходить, не знаю, чи забита вона, чи що”, – пояснив командир відділення рятувальної частини Руслан Марчук.

На Дніпропетровщині негоду запам’ятали, як атаку блискавок, зливу і шквальний вітер. Знеструмленими виявилися понад дві сотні населених пунктів. Одна людина загинула – на узбіччі дороги чоловік наступив на обірвані дроти. Стихія повалила сотні дерев, що перекривали шляхи, рвали дроти, били шибки та проломлювали дахи будинків. Найбільше дісталося Нікополю.

На Прикарпатті злива підтопила майже 200 житлових будинків і більше тисячі присадибних ділянок. Усі річки вийшли з берегів, пошкоджено десятки кілометрів доріг та вісім мостів.

Рятувальники відкачують воду з підвальних житлових приміщень.

На Львівщині значна кількість надзвичайників працює в селі Зарічне Стрийського району – воно найбільше зазнало лиха від розливу річки, яка протікає селом. Там підтоплено 20 підвалів, з десяток присадибних ділянок і з півсотні колодязів.

В перший день липня, погода залишатиметься холодною і дощовою. У всіх областях України пройдуть потужні громовиці, які будуть супроводжуватися сильними поривами вітру. За прогнозом синоптиків, найхолодніше буде в західних та північних регіонах.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

ПОШКОДЖЕНІ МОСТИ І СМЕРТЬ ЛЮДИНИ: УКРАЇНА ОГОВТУЄТЬСЯ ВІД НЕГОДИ І ГОТУЄТЬСЯ ДО НОВОГО УДАРУ СТИХІЇ