Президент Молдови запропонував Придністров’ю увійти до складу України

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що невизнана республіка Придністров’я не може увійти до складу Російської Федерації, а повинна визначитися між Україною та Молдовою.

Таку думку він озвучив в інтерв’ю “Независимой газете“, повідомляє Апостроф.

На думку молдовського лідера, Придністров’я і Молдова повинні мати загальну державність, але кожен свою владу.

“Але насправді неважливо, як це буде називатися: федерація, автономія і т.д. Важливо, чим цей статус буде наповнений. Я вважаю, що всі повноваження, які сьогодні є у Придністров’я, йому потрібно залишити. Парламент, президента, уряд, прапор. І з Придністровського бюджету ми ні копійки брати не повинні. У нас повинна бути загальна державність, загальна бюджетна, банківська системи, спільна зовнішня політика … Загальні кордони”, – заявив Додон.

При цьому він також бачить дві умови для об’єднання Молдови з Придністров’ям і в даному контексті згадує про право самовизначення Придністров’я в разі втрати Молдовою державності.

“Можна домовитися з Тирасполем, у нього два сценарії: або стати частиною України, або Молдови. Упевнений, що для Придністров’я краще бути частиною Республіки Молдова. Отримати незалежність або стати суб’єктом Російської Федерації для Придністров’я нереально”, – заявляє Додон.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Президент Молдови запропонував Придністров’ю увійти до складу України