Просто шедевр!
Складові
Для тіста
- 200 г борошна
- 125 г вершкового масла або маргарину
- 3 яйця
- 125 г цукрового піску
- 1 щіпка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3 ч.л розпушувача
- 3 ст.л. вершків
- 600 г яблук
- 50 мл лимонного соку
Для заливки
- 200 г сметани
- 75 г цукрового піску
- 2 яйця
- 1 ст.л цукрової пудри
Приготування
Вершкове масло, сіль, цукор і ванільний цукор розтираємо в мисці. Додаємо по одному яйцю. Борошно додаємо частинами, разом з розпушувачем. Додаємо вершки. Викладаємо тісто у форму, змащену жиром або маслом. Яблука очищаємо, розрізаємо на четвертинки, видаляємо серцевину, скроплюємо лимонним соком.
Викладаємо яблука на тісто, злегка вдавлюючи. Випікаємо при 175 С близько 12 хв. Для заливки: змішуємо сметану, яйця, цукор. Пиріг дістаємо з духовки і поливаємо заливкою. Випікати ще 50 хв. Готовий пиріг, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Смачного!