Рецепт домашньоrо білого хліба в духовці. Про магазинний я забула раз і назавжди!

Для приготування класичного білого хліба вам знадобиться борошно, дріжджі, сіль і вода. З перерахованих інгредієнтів замішують тісто, дають йому підійти і випікають. Основа білого хліба – борошно пшеничне вищого сорту. Замінюючи ті чи інші продукти, можна отримати новий смак випічки. Так, воду можна замінити молоком, кефіром або кислим молоком, а дріжджі замінити закваскою. У тісто додають яйця, рослинний або вершковий жир, спеції і т. д.

Особливу увагу слід приділити дріжджам. Від їх якості залежить, наскільки вдалою вийде випічка. Краще використовувати живий продукт, але якщо такий не вдалося купити, можна застосувати сухі дріжджі.

Тісто замішують виключно руками, навіть якщо ви використовували для цього кухонний комбайн, в кінці все одно потрібно обминати його самостійно протягом двох-трьох хвилин. Його поміщають в глибоку ємність і залишають підніматися в теплі на кілька годин. Потім пару раз треба тісто обім’яти, але робити це потрібно легкими рухами, просто випускаючи з нього повітря, якщо ви будете місити, хліб не вийде пишним.

З готового тіста формують хліб круглої або квадратної форми, залишають на расстойку, після чого випікають протягом години.

Сьогодні багато господинь використовують для замісу і випікання хлібопічки. Звичайно, це зручно, але хліб, замішаний вручну, виходить набагато смачніше.

Рецепт. Білий хліб в духовці

Інгредієнти

  • півкілограма борошна;
  • пакетик сухих активних дріжджів;
  • кухонна сіль – 10 г;
  • 350 мл очищеної води.

Спосіб приготування

Розчиняємо в невеликої частини теплої води дріжджі, вливаємо решту воду і солимо. Просіваємо через дрібне сито борошно в миску. В центрі робимо поглиблення і вливаємо в неї воду з дріжджами. Поступово збираємо борошно в рідку суміш і вимішуємо тісто. Викладаємо його на стіл і продовжуємо місити, поки тісто не стане гладким і однорідним. Борошно не підсипаємо!

Тепер присипаємо стіл борошном і формуємо з тіста кулю, загортаючи краю до центру. Потім перевертаємо його і підгинаємо краю. Миску промазуємо олією і покласти в неї тісто. Ставимо в тепле місце на півтори години, накривши рушником

Перекладаємо тісто, попередньо обмяв його у форму або на деко, залишаємо на расстойку. Коли воно підніметься досить, відправляємо до 180 С духовку, розігрівши її до 180 С. Випікаємо хвилин сорок.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепт домашньоrо білого хліба в духовці. Про магазинний я забула раз і назавжди!