Такого ви ще не куштували! Ви тільки уявіть: тоненька пісочна основа і два чудових, різних за смаком сирних шари, і все це покрито глазур’ю. Сама сирна маса виходить дуже ніжною, як суфле, а поєднання двох смаків в одному приводить у захват! До того ж, рецепт сирника, абсолютно простий, і його зможе приготувати вдома навіть дитина. Тому не соромтеся і приєднуйтесь!
Інгредієнти
- масло – 80 грам;
- борошно – 140 грам;
- цукрова пудра – 30-40 грам;
- сметана 20% – 50 грам;
- лимон – 0,5 штуки.
Для начинки:
- яйця – 4 штуки;
- сир – 800 грам;
- мак – 30 грам;
- ванільний цукор – 10 грам (1 пакетик);
- крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 35 грам;
- цукор – 170 грам;
- апельсин – 0,5 штуки.
Для помадки:
- масло – 40 грам;
- шоколад чорний – 80 грам.
Приготування:
Готуємо продукти для пісочної основи: борошно просіваємо, цедру лимона натираємо на дрібній тертці (за рецептом нам потрібна 1 чайна ложка тертої цедри), м’яке вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.
З’єднуємо масло, борошно, цукрову пудру, лимонну цедру і все перетираємо руками в крихту.
Додаємо сметану і швидко замішуємо пісочне тісто.
Форму для випікання (у мене діаметр 24 сантиметри) застилаємо папером для випічки. А зверху викладаємо тісто, рівномірно розрівнюємо руками і наколюємо виделкою, щоб під час випікання тісто не стріляло.
Випікаємо корж в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів. Печемо 15 хвилин на середньому рівні духовки. Дістаємо з духовки і охолоджуємо, не виймаючи з форми.
Сир протираємо на сито. Для начинки сир повинен бути добре віджатий. Якщо він у вас вологий, то перекладіть його на сито, застелене кількома шарами марлі, зверху поставте невеликий вантаж. Залиште сир на 2-3 години, щоб стекла зайва сироватка. Сир краще використовувати жирний. Якщо у вас знежирений, то в начинку додайте 50-70 грам вершкового масла.
До сиру додаємо цукор, ванільний цукор (можна замінити на ванілін) і все добре змішуємо блендером.
Додаємо яйця і продовжуємо збивати – маса стане гладкою, кремоподібною. В кінці додаємо крохмаль.
Окремо натираємо апельсинову цедру на дрібній тертці. Намагайтеся захоплювати тільки верхню шкірку. За рецептом нам потрібна 1 столова ложка цедри.
Ділимо сирну масу на 2 частини. В першу частину додаємо 30 грам сухого маку (за час випікання мак натягне вологи з сиру). До другої частини додаємо апельсинову цедру. Замість маку можна використовувати подрібнені горіхи або подрібнені сухофрукти.
У формі з коржем встановлюємо бортики з пергаментного паперу. Зверху на корж виливаємо сирну начинку з маком і розрівнюємо. А зверху неї акуратно викладаємо масу з апельсиновою цедрою і розрівнюємо.
Розігріваємо духовку до 160 градусів і відправляємо випікатися сирник на 45-50 хвилин. Після вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята, щоб виходила волога, і залишаємо остигати на 15 хвилин.
Дістаємо сирник і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі (не виймаючи з форми). Тільки після акуратно переносимо на тарілку і відокремлюємо папір від пирога.
Готуємо помадку: з’єднуємо чорний шоколад, масло і розтоплюємо їх на водяній бані, постійно помішуючи.
Теплою помадкою покриваємо сирник і відправляємо в холодильник на 3-4 години, до повного застигання.
Сирник Дует вийшов бездоганним: чудове поєднання двох смаків, підкреслене тонким шаром пісочної основи. Сирні прошарки вийшли дійсно як суфле. Він настільки смачний і красивий, що його можна подати на святковий стіл замість торта. І гості скажуть тільки спасибі. А для діток можна приготувати маленькі домашні сирники «Дует», тільки при цьому скоротіть час на випікання.